Timișoara, capitala vinului. VINVEST și-a deschis porțile pentru cramele mici

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În acest weekend, are loc cea de-a unsprezecea ediție a Salonului Internaţional de Vinuri Vinvest Timişoara, la care participă firme și specialiști din România, Serbia, Spania, Republica Moldova, Ungaria, Germania și Portugalia.

Ediția din acest a VINVEST este specială, întrucât organizatorii au pus în prim plan cramele de dimensiune medie, dar cu vinuri de colecţie, de calitate certă. Peste 20 de producători mici și mijlocii sunt prezenți.

„Putem spune că acest an este anul producătorilor mijlocii. Vor fi la eveniment câteva crame cu suprafeţe mai mici,dar cu vinuri de primă mână”, a declarat Lucia Pîrvu, organizatorul Salonului.

Principalii producători români nu expun în acest an dar și-au trimis vinurile la Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice, care a avut loc înainte de deschiderea VINVEST, în zilele de 9 și 10 aprilie.

„Deși marii producători nu sunt în salon, ei au venit totuși la concurs, ceea ce dovedește importanța acestuia. Orice medalie obținută la acest concurs este foarte importantă”, spune Diana Pavelescu, secretarul Asociației Degustătorilor.

În absența lor, vizitatorii se pot delecta la VINVEST cu preparatele special pregătite în cadrul evenimentelor gastronomice. Astfel, în data de 11 aprilie 2014 se va desfășura Ziua Vinului, Gastronomiei și Culturii Serbiei, iar în data de 12 aprilie, va avea loc Ziua Vinului, Gastronomiei și Culturii Spaniole. Lansările de noi mărci de vinuri, show-urile gastronomice susținute de Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor de Turism din România, precum și demonstrațiile de asociere a vinului cu mâncarea prezentate de Organizația Somelierilor din România vor constitui alte punctele de atracție ale evenimentului.

VINVEST este, de asemenea, un moment de promovare a turismul vitivinicol, sector cu potențial mare de atragere a multor vizitatori. Totodată, la VINVEST vor fi expuse utilaje și servicii conexe vinului.

VINVEST mai poate fi vizitat și mâine, la Centrul de Afaceri al Camerei de Comerț (CRAFT), vizavi de sala „Olimpia”, între orele 10 și 17. Biletul de intrare costă 10 lei. Organizatorii au pregătit surprize vizitatorilor, care vor putea câștiga numeroase premii, printre care o vacanță de șapte zile în Grecia, un drive test pentru un week-end cu o mașină Toyota Rav4 sau Yaris Hibrid, sau o vizită în zona Dealu Mare, cu degustare de vinuri la Crama Vitis Metamorfosis.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE