Meniu

Târgul internațional de agricultură și industrie alimentară Agro Expo Bucovina și-a deschis porțile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Târgul internațional de agricultură și industrie alimentară Agro Expo Bucovina, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, în parteneriat cu Iulius Mall Suceava, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Consiliul Judeţean Suceava, Camera Agricolă Suceava, Direcţia Agricolă Suceava, are loc în perioada 21-23 martie 2013.

Evenimentul reunește producători locali și din străinătate, atât din cultura mare, cât și din zootehnie sau tehnică agricolă. Cei care vor trece pragul târgului internațional de agricultură și industrie alimentară Agro Expo Bucovina vor avea de unde să aleagă produsele de care au nevoie.

Producătorii și procesatorii din industria alimentară, dar și cei care vor să de delecteze cu bunătăți, la târgul internațional de agricultură și industrie alimentară Agro Expo Bucovina, vor găsi mașini, utilaje și tehnologii pentru industria alimentară, aparatură de laborator, produse alimentare, miere și produse apicole, arome, esente, coloranți și aditivi pentru industria alimentară, legume și fructe, conserve, echipamente de protecție, produse pentru igienizare, detergenți, dezinfectanți sau instalații frigorifice.

La târgul internațional de agricultură și industrie alimentară Agro Expo Bucovina vor fi prezenți producători agricoli, far și producători sau furnizori de utilaje forestiere, mașini, utilaje și unelte agricole, anvelope și piese de schimb pentru tractoare și utilaje agricole, semințe și material săditor, îngrășăminte și pesticide, tehnologii și echipamente pentru irigații.

Nici producătorii din sectorul zootehnic nu au fost uitați de organizatorii târgului internațional de agricultură și industrie alimentară Agro Expo Bucovina. Astfel, la eveniment se vor găsi animale și păsări de rasă, vor fi expuse tehnologii de creșterea animalelor, incubatoare, mașini și echipamente pentru abatorizare, echipamente de încălzire și aer condiționat. Vor fi prezentate metode de îmbunătățire a raselor și de hrănire modern și se vor putea achiziționa furaje, nutrețuri, concentrate, aditivi, premixuri, sisteme de distribuție a hranei, instrumente, tratamente și medicamente de uz veterinar, dezinfectanți.

Un alt aspect important pentru fermieri este transportul și depozitarea cerealelor. La târgul internațional de agricultură și industrie alimentară Agro Expo Bucovina vor fi prezentate soluții moderne, care să resolve problemele de această natură.

Nici piscicultorii nu au fost uitați. Ei vor găsi la târgul internațional de agricultură și industrie alimentară Agro Expo Bucovina tehnologii de reproducere și creștere artificială a peștelui sau tehnologii de pescuit.

De asemenea, cei care vor să își înfrumusețeze locuința sau grădina vor putea cumpăra flori și plante de apartament, mobilier și accesorii pentru grădini și terase sau echipamente și unelte pentru grădinărit.

Astăzi, în cadrul târgului internațional de agricultură și industrie alimentară Agro Expo Bucovina, a avut loc și cea de a VII-a ediție a forumului cu tema „Agricultura încotro?”, organizat în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Printre invitaţi s-a aflat proaspătul secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Peter Tamaş Nagy. La deschiderea târgului au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu, senatorul Ovidiu Donţu şi reprezentanţi ai mai multor instituţii din domeniul agriculturii.

Discuțiile din cadrul forumului, care s-a desfășurat la Sala de Conferințe a Iulius Mall din Suceava, s-au axat următoarele subiecte: Politica Agricolă 2014-2020 (sprijin pe suprafață, investiții, dezvoltare rurală), cercetarea agricolă din România – prezent și viitor, Fondul de Garantare a Creditului Rural, produse tradiționale, noutăți privind modalitățile de accesare a fondurilor europene și integrarea tinerilor în spațiul rural.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE