Suspiciuni de pesta porcina africana intr-un judet important din vestul tarii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Autoritatile sanitar-veterinare din judetul Bihor suspecteaza un nou focar de pesta porcina in localitatea Silindru, cu toate ca epidemia din acest judet fusese deja lichidata, noteaza Mediafax.

Directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bihor, Remus Motoc, a declarat ca se asteapta rezultatele analizelor efectuate la un laborator din Bucuresti.

Autoritatile sanitar-veterinare: „Se asteapta rezultatele analizelor”

”Avem o suspiciune de pesta porcina africana, cand vom avea o confirmare, daca va fi, vom da un comunicat. Se asteapta rezultatele analizelor de laborator de la Bucuresti dupa care vom prezenta detaliile”, a spus Motoc.

Suspiciunea a fost semnalata in localitatea Silindru din judet dupa ce autoritatile sanitar-veterinare bihorene anuntasera lichidarea pestei porcine in 29 de focare din judet.

In Bihor au fost sacrificati peste 1300 de porci ca urmare a pestei porcine africane.

Centrul Local de Combatere a Bolilor Bihor s-a reunit pentru adoptarea planului de masuri privind controlul, combaterea si eradicarea pestei porcine africane, precum si pentru adoptarea zonelor de restrictii.

Ancheta epidemiologica este in desfasurare.

Pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire pentru oameni, acest virus avand, insa, impact la nivel social din punct de vedere economic.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE