porci mistreti de vanzare

DSVSA: suspiciune de pesta porcina intr-un judet important din tara. Ce masuri au luat autoritatile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Potrivit sefului Directiei Sanitar Veterinare si Pentru Siguranta Animalelor (DSVSA) Olt, Veronel Bolborea, un caz de suspiciune de pesta porcina africana a fost inregistrat joi in judetul Olt, in comuna Rusanesti, la un porc dintr-o gospodarie particulara, scrie Agerpres.

Acesta a declarat ca DSVSA Olt va trimite la analize o proba recoltata de la porcul mort, iar o echipa din cadrul directiei s-a deplasat in localitatea Rusanesti, unde efectueaza o ancheta epidemiologica.

Masurile luate de autoritati

„Astazi a aparut o suspiciune de pesta porcina africana la un porc mort intr-o gospodarie din Rusanesti. Maine laboratorul central IDSA va primi proba noastra si speram ca tot maine sa avem si rezultatul. Laboratorul nostru a indicat o suspiciune de PPA. Se efectueaza ancheta epidemiologica, o echipa a DSVSA Olt este la Rusanesti”, a declarat, Veronel Bolborea.

Comuna Rusanesti, din sudul judetului Olt, se afla de aproximativ doua saptamani in zona de protectie ca urmare a confirmarii unui focar de PPA la mistreti de pe fondul de vanatoare 11 Beciu, in localitatea Plopii Slavitesti, in judetul Teleorman, in apropierea granitei cu judetul Olt.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE