ANSVSA, noutati despre pesta porcina africana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In data de 22 noiembrie 2018, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, dr. Geronimo Branescu si vicepresedintele dr. Csutak Laszlo Nagy, impreuna cu alti specialisti din cadrul ANSVSA, vor participa la workshop-ul “Biosecuritate in contextul evolutiei Pestei Porcine Africane”,  gazduit la Bucuresti de Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR).

Evenimentul este organizat de Committee of Professional Agricultural Organisations-General Confederation of Agricultural Cooperatives (COPA-COGECA) si European Livestock & Meat Trading Union (UECBV), cu ajutorul Comisiei Europene.

Cu acest prilej, reprezentantii Comisiei Europene vor oferi date noi privind evolutia pestei porcine africane la nivel comunitar, dar si instructiuni privind normele de biosecuritate care trebuie respectate si aplicate de crescatorii de porci in ferme si in timpul transportului animalelor.

Presedintele ANSVSA va deschide lucrarile sedintei printr-o prezentare a situatiei actuale a bolii, a masurilor luate si actiunile intreprinse de catre serviciile veterinare impreuna cu institutii ale statului cu responsabilitati pentru limitarea efectelor bolii si impiedicarea raspandirii virusului.

Doctorul Geronimo Branescu va intra in dialog cu participantii si va oferi detalii despre strategia aplicata de ANSVSA pentru combaterea pestei porcine africane.

Workshop-ul are scopul de crestere a gradului de constientizare cu privire la bunele practici de biosecuritate care pot fi aplicate de fermieri, abatoare, comercianti de animale si transportatori pentru a putea contracara raspandirea bolii.

Mentionam ca, de la prima confirmare a prezentei virusului pestei porcine africane in tara noastra, ANSVSA s-a aflat in permanent dialog si s-a consultat cu specialisti europeni si mondiali, pentru a identifica solutiile tehnice si stiintifice optime de combatere a bolii, adaptate specificului national de crestere a porcului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE