miere de vanzare

Vesti bune pentru apicultori. Parlamentul aproba Programul de miere in scoli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Camera Deputatilor a decis sa aprobe legea privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritive pentru prescolari si elevii de clasele I – IV. Banii vor proveni din bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, noteaza Mediafax.

Deputatii au adoptat proiect de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr.509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru prescolari si elevii din clasele I-IV din invatamantul de stat si confesional.

Cine se va ocupa de achizitionarea mierii

Achizitionarea mierii poliflore, transportul si distributia acesteia la unitatile de invatamant pot fi contractate si de catre consiliile judetene, respectiv de catre consiliile locale ale unitatilor administrativ-teritoriale si ale sectoarelor municipiului Bucuresti, cu asistenta directiilor pentru agricultura judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, conform proiectului de lege.

De altfel, initiativa legislativa prevede ca „resursele financiare necesare implementarii prezentei legi se asigura prin transferuri de la bugetul de stat catre bugetele locale ale judetelor, respectiv bugetul local al municipiului Bucuresti, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.”

Cum va fi livrata mierea

De asemenea, proiectul stipuleaza ca „mierea poliflora destinata consumului pentru prescolari si elevii din invatamantul primar de stat, privat si confesional va fi ambalata in borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, marcat cu holograma care atesta calitatea, si va proveni exclusiv din stupinele autorizate in conformitate cu prevederile legale in vigoare si achizitionata din lantul scurt de aprovizionare. Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor verifica periodic calitatea mierii acordate in acest program”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE