Pesta porcina africana: un nou focar intr-un judet important din sud-estul tarii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Reprezentantii Prefecturii Buzau au confirmat prezenta virusului pestei porcine africane la noua porci dintr-o gospodarie particulra din satul Zilisteanca, comuna Posta Calnau, noteaza Agerpres.

Aceasta este a opta localitate din judet in care se confirma prezenta virusului pestei porcine africane, incepand cu luna septembrie 2018.

„În urma confirmării diagnosticului, serviciile veterinare au intervenit şi au instituit imediat măsurile aplicabile în cazul diagnosticării unui focar de PPA. Gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială, s-a realizat dezinfecţia, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport, executându-se, totodată, şi uciderea celor nouă suine, precum şi ecarisarea cadavrelor”, a precizat sursa citată.

Autoritatile fac eforturi pentru a identifica sursa focarului

Conform prefecturii, toate datele si informatiile culese de pe teren vor fi predate IPJ Buzau, pentru activitatile si actiunile specifice acestei situatii si pentru a identifica sursa focarului.

La această dată, în judeţul Buzău, pesta porcină africană evoluează în 11 focare din exploataţii nonprofesionale şi o exploataţie comercială de Tip A, declarate în opt localităţi, precum şi două cazuri la mistreţ pe raza fondurilor de vânătoare 41 Beceni şi 42 Aldeni.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE