INDAGRA, cel mai mare eveniment dedicat agriculturii isi deschide portile in curand. Iata cine va participa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, va participa miercuri 31 octombrie 2018, la deschiderea oficiala a INDAGRA 2018 – Targ international de produse si echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei.

Evenimentul este organizat de catre ROMEXPO in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei, sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei si se va desfasura in perioada 31 octombrie-4 noiembrie 2018 la Centrul Expozitional ROMEXPO.

Ministrul va fi prezent la deschiderea targului, iar ulterior va efectua un tur al expozantilor care vor realiza prezentari ale celor mai noi utilaje si tehnologii din domeniu, solutii agricole, autovehicule si accesorii destinate transportului de animale, masini si componente auto agro-industriale si alte produse si servicii din domeniile horticol, agricol si zootehnic.

In cadrul expozitiei, autoritatile aflate in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale vor organiza o serie de conferinte ce vor avea ca principale teme: dezvoltarea rurala, schimbarea generatiilor in agricultura, dezvoltarea mediului rural si a agriculturii din Romania prin PAC post 2020, sprijinul financiar acordat fermierilor de catre APIA prin masurile din PNDR gestionate, precum si sprijinul financiar acordat prin PNDR pentru dezvoltarea tinerilor fermieri, cresterea productiei de peste pentru consumatorii romani.

Astfel, in data de 01 noiembrie 2018,  incepand cu ora 10:00, in sala Madgearu din cadrul Romexpo, Autoritatea de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime va organiza conferinta de promovare a POPAM 2014-2020. In cadrul conferintei vor fi dezbatute subiecte precum: cresterea productiei autohtone de peste pentru consumatorii din Romania, stadiul implementarii POPAM, prezentarea unor proiecte de succes finantate din POPAM.

In data de 2 noiembrie 2018, ora 12:00, sala Madgearu, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale va organiza conferinta ”Dezvoltarea rurala – element fundamental al competitivitatii economice si al coeziunii la nivelul Uniunii Europene“. In cadrul evenimentului vor fi dezbatute teme de interes pentru sectorul agricol si de dezvoltare rurala precum: schimbarea generatiilor in agricultura, perspectivele dezvoltarii mediului rural si a agriculturii din Romania prin PAC post 2020, finantarile nerambursabile acordate fermierilor, procesatorilor, antreprenorilor si autoritatilor publice din Romania.

La conferinta vor fi prezenti ministrul Petre Daea, secretarii de stat, Daniel Botanoiu si Alexandru Potor, directorul general AFIR Adrian Chesnoiu, directorul General al APIA, Adrian Pintea, directorul general adjunct al Autoritatii de Management pentru PNDR, Carmen Boteanu precum si alti directori si experti din cadrul MADR si ai institutiilor subordonate.

In marja desfasurarii targului Indagra 2018, o echipa a FIDA – Fondul International pentru Dezvoltare Agricola va vizita Romania. Cu aceasta ocazie, delegatia va participa la ceremonia de deschidere oficiala a targului international Indagra.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE