capre de vanzare

Ministrul Daea anunta cand se vor acorda subventiile pentru crescatorii de animale

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anuntat ca de la 1 noiembrie incepe acordarea subventiilor pentru crescatorii de ovine si caprine, iar de la 1 decembrie vor fi acordate si cele pentru crescatorii de bovine, relateaza Mediafax.

„Ministerul Agriculturii da subventiile pe care le stiti si pe care le dam la timp. (…) Incepand cu data de 1 noiembrie (…) Dam drumul la subventiile pentru crescatorii de ovine si caprine, urmand ca din data de 1 decembrie sa dam drumul si la crescatorii de taurine in asa fel incat sa le asiguram anul acesta o parte din sumele pe care le putem distribui prin bugetul statului, urmand sa facem restul de onorari la plata a subventiilor la care au dreptul fermierii romani in anul viitor pana la 31 martie”, a declarat Petre Daea.

Daea: Este important sa dam drumul la subventii pentru fermierii mici

Ministrul a mai spus ca s-au facut eforturi pentru ca fermierii mici sa primeasca subventiile pana la 1 noiembrie, deoarece acestia au nevoie mai mare de bani.

„Pana la aceasta data noi am socotit necesar sa dam drumul la subventii pentru fermierii mici, pentru ca pe camp situatia este destul de grea. Din cauza secetei terenul este destul de aspru, nu se poate lucra usor, trebuie sa faci mai multe treceri pe unitatea de suprafata, faci cheltuieli suplimentare. Iata, ca iti trebuie bani, si atunci este absolut nevoie sa intervii si sa sustii acesti mici producatori care de regula nici nu au dotarea necesara pentru a executa lucrarile la timp si in conditii bune”, a spus ministrul Agriculturii.

Daea a precizat ca in momentul de fata sunt in fluxul de plata peste 400.000 de cereri, care reprezinta  „mai bine de jumatate de fermierii care au depus cererea unica”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE