septembrie 28, 2021

Sfaturi practice pentru alegerea celui mai bun si eficient generator de curent electric

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

De cele mai multe ori lucrarile in agricultura sunt realizate in spatii deschise, la mare distanta de sursele de curent. Indiferent ca vorbim de fermele de familie sau de exploatatii mai mari, asigurarea curentului electric, pentru diverse operatiuni sau lucrari de reparatii, este un aspect foarte important. De aceea, achizitionarea unui generator electric este o investitie foarte buna, mai ales pe termen lung, care va va ajuta sa desfasurati toate activitatile necesare, mai ales in zonele greu accesibile.

Atunci cand dorim sa cumparam un generator de curent este important sa fim atenti la mai multe detalii tehnice, asigurandu-ne astfel ca va functiona in conditii optime pentru consumatorii nostri.

1. Puterea generatorului

Cum calculam puterea generatorului? Aceasta este prima intrebare la care este necesar sa raspundem in momentul in care dorim sa achizitionam un generator. De exemplu, pentru consumatori casnici precum calculatoare, cultoare electrice cu rezistenta, radiatoare electrice, generatorul ar trebui sa aiba o putere de 1,5-2 ori mai mare decat totalul puterii in W al aparatului. In schimb, daca avem consumatori precum aer conditionat, frigidere, centrale termice, pompe etc. puterea generatorului ar trebui sa fie de 2-3 ori mai mare.

Acest lucru rezida din faptul ca exista doua tipuri de consumatori, cei care au nevoie de o putere mai mare la pornire decat in regim normal de functionare si consumatori care nu consuma mai mult in momentul pornirii.

2. Tensiunea furnizata de generatorul de curent

In general, generatoarele de curent se impart in doua categorii atunci cand vorbim de tipul tensiunii furnizate: curent electric monofazat (230 Volti) si curent electric trifazat (400 Volti si 230 Volti).

In functie de consumatorii nostri vom alege doar unul din cele doua tipuri. Important de precizat este ca un generator de curent electric trifazat nu va furniza toata puterea sa in cadrul unui singur circuit, ci o va imparti pentru toate cele trei faze.

De exemplu, pentru un consumator monofazat de 10 KW vom alege un generator de curent electric cu o putere nominala de 10 KW. In cazul in care dorim sa cumparam un generator trifazat, pentru consumatorul monofazat de 10 KW, va trebui sa ne asiguram ca generatorul are o putere fazala de minim 10 KW. O gama larga de generatoare de curent precum si detalii tehnice despre acestea puteti gasi la acest magazin.

3. Sistemul de pornire al generatorului

In functie de acest criteriu, generatoarele pot fi pornite la sfoara, la cheie (pornire electrica) sau cu pornire automata.

Generator de curent cu pornire la sfoara este un generator de curent ce porneste tragand de o sfoara, avantajele acestui tip constand in pretul redus si o greutate mai mica. In ceea ce priveste generatorul de curent cu pornire electrica, la cheie, acesta este construit pe un motor cu benzina. Pe de alta parte, generatoarele cu pornire automata, dotate cu AAR, pornesc automat la sesizarea lipsei tensiunii de la retea, suplinind-o pe aceasta si se opresc tot automat in momentul revenirii curentului la reteaua electrica.

4. Tipul de motor al generatorului de curent

Pentru a furniza curent electric, generatorul este antrenat in majoritatea cazurilor de un motor alimentat pe benzina sau motorina. Fiecare tip are avantajele si dezavantajele sale, insa cel mai important este sa alegeti un model in functie de nevoile dumneavoastra.

De exemplu, generatorul pe un motor pe benzina are o greutate mai mica si dimeniuni mai reduse in comparatie cu cel diesel, ceea ce il face mai usor de manevrat. De asemenea, in cazul unor temperaturi foarte scazute, motorul pe benzina are cele mai mare sanse sa porneasca mai repede decat cel diesel. Pentru generatorul cu motor diesel, un avantaj ar fi costurile de exploatare mai mici in timp, precum si fiabilitatea sporita.

Pe langa generatoarele de curent, extrem de necesare in zonele extinse fara energie electrica, o alta investitie importanta pentru asigurarea confortului se refera si la sistemele de canalizare.

Principalele aspecte ce trebuie avute in vedere la achizitionarea unui anume sistem de canalizare sunt urmatoarele: gama dimensionala diversificata, rezistenta mecanica-termica, posibilitatea de eliminare a adepunerilor si florei bacteriene, montaj simplu si rapid, posibilitati de transport si depozitare simple, reparatii si modificari simplu de executat etc. Mai multe detalii si preturi despre sistemele de canalizare gasiti aici.

Indiferent de investitiile pe care doriti sa le faceti este necesar sa va informati cat mai bine pentru a alege cele mai bune produse din punct de vedere calitativ.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE