septembrie 19, 2021

Cum sa-ti produci curent electric in propria curte

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Independenta energetica devine pe zi ce trece un subiect tot mai important atat pentru cei care au case in zona rurala, cat mai ales pentru cei care au o mica exploatatie agricola. De la inceput merita precizat ca panourile solare au devenit in ziua de astazi tot mai performante si mai ieftine decat erau in urma cu 3-5 ani.

Lumina solara este in prezent cea mai populara sursa de energie alternativa pe care o poti folosi la producerea apei calde menajere, precum si la incalzirea locuintei sau a anexelor dintr-o gospodarie.

Cum alegi un panou solar

In functie de energia pe care o furnizeaza, panourile solare pot fi impartite in doua categorii: panouri fotovoltaice ce genereaza energie electrica si panourile solare termice ce transforma energia soarelui in caldura. Folosind un astfel de sistem, proprietarul va reusi sa isi micsoreze substantial facturile la energia electrica si chiar sa devina idependent energetic.

Sa le luam pe rand. De exemplu, un panou solar pentru apa calda va folosi energia solara pentru acest lucru. Un asemenea sistem are in componenta un boiler din inox de circa 150 litri si un colector solar cu o suprafata de circa 2 metri patrati. Pretul la care veti gasi un astfel de model este de aproximativ 2.600 lei. Descopera aici oferte si detalii despre panouri solare.

Pe de alta parte, un panou solar fotovoltaic te va ajuta sa produci energie electrica de la soare si sa o consumi in gospodaria ta. De asemenea, daca produci mai mult decat iti e necesar poti trimite curent si in sistemul centralizat de energie electrica, fiind bonificat de catre stat pentru acest lucru.

Din punct de vedere al dimensionarii, o regula generala se refera la faptul ca ai nevoie de 1 metru patrat de panou solar pentru o persoana.

O prima regula in acest sens spune ca montarea panourilor solare este bine sa se faca orientate catre sud. Totodata, pentru a avea un efect de autocuratare, ar fi bine sa montam panourile la o panta de minim 15 grade. De asemenea, nu uitati de circuitul de impamanatare.

Pentru cei care doresc inca sa investeasca intr-un sistem de incalzire pe baza unui combustibil solid, pot alege centrala pe lemne, fiind o alternativa utila mai ales in zonele unde nu exista retea de gaze naturale, putand inlocui cu succes clasicele sobe. Puteti gasi la acest magazin o oferta variata de centrale termice pe lemne.

Lemnul folosit ca si combustibil solid pentru o alimentare a acestor centrale termice pe lemne cu gazeificare, cu ardere clasica,seminee, trebuie sa fie uscat, folosind lemnul verde scade randamentul si puterea termica a centralei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE