septembrie 17, 2021

Cum sa iti folosesti tractorul pe post de generator electric portabil

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Cu ajutorul unui generator PTO va puteti transforma tractorul, un echipament considerat deja foarte util domeniului dumneavoastra, intr-un generator electric portabil de putere. Functia principala a unui astfel de generator este sa transforme puterea mecanica data de arborele de antrenare (prin priza de putere mecanica) in energie electrica trifazata sau numai monofazata.

Aceasta solutie va permite ca intr-un mod destul de ieftin sa va produceti propria energie electrica oriunde la ferma, cu ajutorul tractorului.

Una din problemele principale intalnite in agricultura este suprafata mare lipsita de surse de curent. In aceste cazuri, exista optiunea de a utiliza panouri solare, dar costurile acestei variante vor creste rapid odata cu nivelurile de energie de care au nevoie echipamentele dumneavoastra, precum pompele electrice, echipamentele de sudura, bormasinile, sistemele de iluminare, incalzire sau racire.

generator-agrowattGeneratoarele PTO au mai multe avantaje fata de generatoarele standard, prin mobilitatea acestora datorata conectarii directe la priza de putere mecanica a tractorului. Obtinerea de curent cu ajutorul unui generator PTO se face doar prin simpla conectarea la priza de putere a tractorului. Astfel nu vor exista probleme care sa impiedice obtinerea de electricitate imediat, iar castigul major consta in lipsa de mentenanta necesara, avand in vedere ca generatorul PTO nu are niciun motor termic propriu. Orice agricultor cunoaste ce presupune intretinerea echipamentelor industriale care includ motoare electrice si sigur ar prefera sa nu isi creasca costurile de intretinere a acestora, daca nu este neaparat nevoie.

Generatoarele PTO ca sursa principala de energie electrica

Generatoarele PTO sunt mai eficiente energetic fata de generatoarele diesel standard, si mai ales fata de generatoarele pe benzina. Acest lucru provine de la faptul ca un generator PTO isi obtine puterea direct de la priza mecanica de putere a tractorului aflat deja in dotare.

Nivelurile de putere produse de generatoarele PTO sunt in functie de puterea tractorului. De la generatoare de 5KW pentru tractoare mici si pana la generatoare de 150KW pentru tractoare care pot furniza un minim de 290 cai putere, aproape orice aplicatie poate fi alimentata cu ajutorul unui generator PTO. Un mod usor de a folosi puterea electrica furnizata de generatorul PTO ar fi electrificarea completa a hambarului sau a spatiului din cadrul fermei unde este nevoie de electricitate.

Generatoarele PTO ca sursa de energie pentru cazurile de urgenta

Pe langa alimentarea cu energie a echipamentelor de pe ferma, generatoarele PTO pot fi usor utilizate si in cazul unei pene de curent. Achizitia unui astfel de generator tocmai pentru a asigura curentul in cazul unor caderi accidentale a retelei electrice este exact motivul pentru care multi agricultori isi achizitioneaza un generator PTO. Un beneficiu major a unei astfel de solutii este pretul. Pentru a asigura spre exemplu un consum de 15kVA, un generator diesel poate costa intre 4000 si 7000 Euro pe cand un generator PTO costa mai putin de 2000 Euro realizand astfel o economie considerabila.

Generatoarele PTO nu sunt doar mai ieftine cu aproximativ 60% fata de cele diesel, dar sunt si mult mai ieftine de intretinut si mai important poate este faptul ca ele pot fi tot atat de usor mutate pe cat este de usor sa muti tractorul acolo unde se doreste alimentarea cu curent. Orice tractor devine astfel cu atat mai folositor cu cat acum poate furniza curent fie in plin camp, departe de orice sursa de curent, fie doar in cazurile de urgenta cand reteaua electrica este cazuta.

Daca deja aveti in proprietate un tractor sau aveti in plan sa achizitionati unul, merita sa va interesati si de avantajele pe care le obtineti prin combinarea acestuia cu un generator PTO, fie pentru a produce curent sau doar pe post de solutie de interventie la caderea retelei. Mai multe detalii despre aceste generatoare puteti solicita de la Electro Exim – Generatoare de Curent.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE