Alegerea unui dezumidificator in cativa pasi simpli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In domeniul agricol, cat mai ales in constructia unei ferme, umditatea excesiva poate fi un inamic extrem de periculos. Aceasta poate provoca diverse boli ale plantelor si poate afecta totodata structura de rezistenta a unei cladiri. Pentru cei care se confrunta cu astfel de probleme, dezumidificatorul este un aparat extrem de important, care poate fi procurat, insa si inchiriat in cazul unor nevoi punctuale.

De exemplu, un dezumidificator profesional va poate ajuta atunci cand doriti grabire uscarii sapei, ori pentru montarea parchetului in conditii optime de umiditate, sau atunci cand ati fost inundat. Va prezentam in cadrul acestui articol cateva aspecte de care e bine sa tineti cont atunci cand cumparati sau inchiriati un dezumidificator.

Dezumidificatoarele profesionale sunt niste aparate concepute special pentru a extrage umiditatea din aer, acestea avand capacitatea sa colecteze o cantitate de apa de pana la 150 litri, in regim de lucru continuu de 24 ore. Important de stiut ca un astfel de aparat are puterea de a reduce nu doar umiditatea, ci si presiunea vaporilor.

Inainte de toate, pentru a aprecia corect ce aparat de dezumidificat aveti nevoie trebuie sa estimati/evaluati volumul de aer al incaperii. Util in acest sens este si un higrometru, care va poate oferi o informatie si mai exacta. Un nivel optim al umiditatii este in jur de 40-45-50%, prin urmare ce depaseste de 60% este deja o problema.

O solutie rapida si avantajoasa din punct de vedere al costurilor este inchiriererea unui aparat care sa readuca umiditatea aerului in parametrii normali. Oferte pentru inchirierea unui dezumidificator, precum si mai multe detalii despre avantajele folosirii unui astfel de aparat puteti gasi pe acest site.

Un alt aspect la care este bine sa va ganditi cand alegeti un dezumidificator este si dimensiunea si portabilitatea sa, in functie de spatiile unde aveti nevoie. De exemplu, o unitate de 35 l poate cantari aproximativ 24 kg. Existenta rotilor va face aparatul mult mai usor de transportat.

In cazul in care sunteti implicat in constructia unei cladiri, aparatele de uscare a hidroizolatiei sub sapa va pot fi de un real ajutor. De exemplu, uscarea prin aspiratie – in combinație cu sisteme de filtrare folosite pentru a proteja turbinele de aspirare impotriva daunelor cauzate de particule de apa sau impuritatilor cu granulație mare – a fost cea mai avansata tehnologie folosita in domeniu uscarii restaurative in ultimii ani.

Practic aerul umed este extras din straturile de izolatie cu ajutorul turbinelor de aspirare. Un gol de aer este creat prin aspiratie in si in jurul straturilor de izolatie, gol umplut cu aerul uscat generat de dezumidificatoarele instalate.

O alta varianta este cea a uscarii prin refulare sau suprapresiune – procedura standard de suprapresiune de uscare utilizata pana acum este utilizata doar in cladirile nelocuite si de tot suprapresiunemai puține firme de specialitate, datorita dezavantajelor acestei proceduri precum si a riscurilor de contaminare a mediului ambiant cu spori, alergeni sau microfibre care se crede ca pot cauza cancer.

Cand este folosit procesul de suprapresiune, aerul uscat si incalzit este ventilat prin deschiderile speciale ale straturilor de izolatie. In timpul acestei ventilari, aerul uscat este saturat cu umezeala din straturile de izolatie inainte de a se intoarce in camera prin rosturile deschise de la margini sau alte puncte de deschidere si apoi reuscat cu ajutorul dezumidificatoarelor folosite.

Mai multe detalii despre aceste procese tehnice, precum si despre noul sistem MultiQube, si avantajele sale, puteti citi pe acest site dedicat dezumidificatoarelor.

De asemenea, este important cand alegeti un dezumidificator sa va asigurati ca acesta se opreste automat la umplerea rezervorului. Daca aveti o incapere din care trebuie extras un nivel mare de umezeala, atunci un sistem de drenaj continuu este varianta cea mai facila. Mai mult decat atat, cautati un dezumidificator care este prevazut cu un filtru detasabil si care se poate spala, deoarece, in timp, dezumidificatorul colecteaza praf si alte impuritati care trebuie eliminate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE