Cum sa ai gospodaria mult visata, in cativa pasi simpli

Facebook
Twitter

Ca orice fermier cu initiativa, cu totii ne dorim sa ne punem gospodaria cat mai bine la punct si sa o aducem la potentialul sau maxim. Din fericire, tehnologiile existente in prezent dar si accesul mai facil la informatie ne permit sa ducem la bun sfarsit chiar si cele mai complicate operatiuni, atat timp cat suntem bine informati.

Cu multa munca si cu o informare corespunzatoare, orice gospodar isi poate transforma exploatatia intr-o adevarata sursa de venit, mentinand in acelasi timp si aspectul placut al acesteia. Iata patru imbunatatiri, pe care si tu le poti aduce gospodariei tale, pentru a o face mai frumoasa si mai profitabila.

1) Plantele decorative

Imbinarea utilului cu placutul este esentiala in orice gospodarie, pentru ca doar asa vom avea parte de un mediu placut, ideal pentru locuit dar si pentru intreprinderea activitatilor zilnice intr-un ambient prietenos. Plantele decorative sunt extrem de indicate pentru asigurarea unui astfel de ambient si pentru transformarea gospodariei noastre intr-o oaza de liniste, inconjurata de verdeata.

Si ce poate fi mai frumos decat o terasa exterioara, inconjurata de flori si de plante decorative, in care sa ne petrecem serile de vara. Acest site ne pune la dispozitie cateva modele de jardiniere, perfecte pentru astfel de amenajare, dar si de ficusi naturali, ideali pentru decorarea interiorului.

2) Construirea unei bolte de vie

Construirea unei bolte este o operatiune extrem de permisiva, care ne da posibilitatea de a-i alege forma, orientarea, pozitia sau materialele componente. Totusi, indiferent de rezultatul final, pentru construirea unei bolte vom avea nevoie de anumite unelte considerate standard pentru o astfel de lucrare, precum un aparat de sudura.

Presupupand ca ati plantat deja butasii de vie iar plantele s-au dezvoltat suficient, este timpul sa ne ocupam de dirijarea vitei de vie pe bolta nou construita. Pentru conducerea viei pe lungime, va trebui sa avem in vedere ca lastarii dezvoltati in exces ar putea avea un efect negativ asupra plantei, privand-o de substantele nutritive din sol, dar si de lumina. De aceea, este indicat sa inlaturam majoritatea lastarilor si sa lasam planta principala sa se dezvolte.

3) Construirea unui solar

Orice fermier care isi doreste o gospodarie profitabila s-a gandit macar o data sa-si infiinteze propriul solar. Simplitatea constructiei dar si ideea de a avea legume proaspete pe aproape tot parcursul anului confirma faptul ca un solar este o investitie inteligenta.

Principalele aspecte de care trebuie sa tinem cont atunci cand construim un solar sunt: pozitia sa, materialele utilizate pentru structura de rezistenta si pentru acoperire, asigurarea unei surse permanente de apa si soiurile de legume plantate.

4) Spatiu separat pentru cresterea animalelor

Foarte multi fermieri care se ocupa si cu cresterea animalelor considera ca din cauza acestora, nu vor putea sa-si construiasca o gospodarie aspectuoasa. In cazul in care nu cream un spatiu special in care animalele sa se desfasoare, acestea cel mai probabil ne vor invada gradina, gardul viu sau orice alt tip de decoratiuni. De aceea, este important sa ne delimitam spatiul personal de spatiul destinat cresterii animalelor.

Delimitarea spatiului se face foarte simplu, cu un gard de sarma sau de lemn, iar pentru pasari si porci putem construi cate un tarc extins, in care acestia sa aiba suficient spatiu. De regula, spatiul destinat cresterii animalelor ar trebui amenajat in spatele gospodariei, pentru a evita mirosul neplacut si pentru a nu tenta animalele sa ne invadeze spatiul de locuit.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE