La ce trebuie sa fim atenti cand alegem un generator de curent electric

Facebook
Twitter

De cele mai multe ori, intreruperea curentului electric poate conduce la defectiuni ale utilajelor si, fireste, la scaderea productivitatii. Mai mult decat atat, in spatiile extinse, unde nu exista surse de curent, fermierii sunt nevoiti sa gaseasca modalitati alternative pentru a-si desfasura lucrarile agricole sau de constructie.

O solutie extrem de eficienta la aceste probleme este generatorul de curent electric, o investitie putin costisitoare, dar care va va scuti de numeroase probleme si incidente.

Alegerea unui generator de curent electric nu este o actiune dificila, insa necesita putina atentie din partea dumneavoastra. Mai exact, este nevoie la inceput sa stabiliti, eventual alaturi de un specialist, care va fi nevoia de putere a consumatorilor pe care ii detineti. Un alt criteriu pe baza caruia puteti alege un generator esti si tensiunea furnizata. Nu in ultimul rand, pe piata veti gasi generatoare de curent electric care au mai multe tipuri de sisteme de pornire.

Cum alegem puterea generatorului de curent

Pentru a ne putea desfasura optim lucrarile sau activitatile care necesita curent electric trebuie sa avem in vedere, inca de la inceput, nevoia si tipul consumatorilor pe care ii avem.

De exemplu, consumatorii de tip inductivi au nevoie de o putere mai mare la pornire. In schimb, consumatorii rezistivi nu vor consuma mai mult curent la pornire decat in regimul lor normal de functionare. In cazul in care nu stiti exact ce tip si de ce putere ar trebui sa va cumparati un generator de curent, este bine sa apelati la sfaturile unui specialist, pentru a va asigura ca investitia pe care o faceti este cea corecta. O oferta detaliata de generatoare de curent puteti gasi la acest magazin.

Tipul tensiunii generatorului

De asemenea, atunci cand alegem un generator de curent trebuie sa avem in vedere si tipul de tensiune pe care il furnizeaza. Mai exact, aici vorbim de tensiune monofazata sau trifazata.

Un generator de curent electric trifazat nu va furniza toata puterea sa in cadrul unui singur circuit, ci o va imparti. In general, curentul trifazat este utilizat de intreprinderile medii si mari, unde este energia electrica este folosita pentru pornirea si functionarea motoarelor electrice.

Motorul generatorului de curent

Inca un amanunt important care trebuie luat in calcul atunci cand doriti sa achizitionati un generator de curent electric este si tipul de motor. In general, acestea pot fi pe benzina sau pe motorina.

Un generator pe motorina are capacitatea sa functioneaza continuu pana la 24 ore. De asemenea, un alt avantaj il constituie costurile de exploatare mai mici.

In ceea ce priveste generatorul pe un motor pe benzina are o greutate mai mica si dimeniuni mai reduse in comparatie cu cel diesel, ceea ce il face mai usor de manevrat. Totodata, generatorul pe benzina functioneaza mult mai fiabil intr-un interval mai scurt de timp, circa 10 ore, fiind mai degraba folosit pentru situatiile de urgenta. Pentru mai multe detalii despre generatoarele pe benzina si diesel puteti gasi la aceasta pagina.

Sistemul de pornire

Si sistemul de pornire al generatorului este un element pe care e bine sa-l aveti in vedere atunci cand doriti sa cumparati un asemenea produs.

Puteti alege intre sistemele de pornire pe sfoara, care vor avea un pret mai mic, insa vor fi la fel de fiabile ca calelalte. Totusi, pentru un plus de confort exista si siteme de pornire la cheie ori cu pornire automata, folosite in caz de avarie (lipsa tensiunii electrice in sistem), care se opresc atunci cand curentul electric revine.

Generatorul electric este o investitie inteligenta pe care o puteti face si care va poate oferi mobilitatea si autonomia de care aveti nevoie pentru realizarea activitatilor in zonele lipsite de energie electrica.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE