septembrie 25, 2021

Saptamana de constientizare a rezistentei la antibiotice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In perioada 14 – 20 noiembrie 2016 este stabilita, la nivel mondial, ”Saptamana de constientizare a rezistentei la antibiotice”, informeaza ANSVSA.

Problematica legata de antibiorezistenta a devenit un subiect abordat intens de toate organizatiile europene si internationale, precum si de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

ANSVSA a intreprins si continua sa intreprinda actiuni ferme pentru combaterea rezistentei la antimicrobiene. Aceste eforturi s-au concretizat in elaborarea Strategiei privind combaterea rezistentei la antimicrobiene in medicina veterinara pentru perioada 2016 – 2018 si a Ghidului national privind utilizarea prudenta a antimicrobienelor in medicina veterinara.

Una dintre actiunile intreprinse de ANSVSA, pentru constientizarea medicilor veterinari, fermierilor si industriei farmaceutice veterinare, a fost organizarea, in data de 1 noiembrie, a unui seminar impreuna cu Ambasada Olandei la Bucuresti, pe tema rezistentei antimicrobiene, ”Luptam impreuna”.

Combaterea rezistentei la antimicrobiene a constituit o prioritate pentru Olanda in perioada detinerii presedentiei Consiliului Uniunii Europene. Aceasta preocupare majora s-a reflectat in situarea Olandei printre statele membre cu cele mai bune rezultate in acest domeniu.

Mesajul transmis cu ocazia acestui seminar a fost acela ca, lupta impotriva rezistentei la antimicrobiene poate fi castigata doar atunci cand institutiile care detin responsabilitati in acest domeniu actioneaza impreuna, alaturi de asociatiile si patronatele din industrie.

Informatii importante referitoare la masurile necesare pentru diminuarea antibiorezistentei in medicina veterinara sunt disponibile pe site-ul www.ansvsa.ro la sectiunea ”Utilizarea antimicrobienelor”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE