Cine sunt agricultorii care vor beneficia de pensii mai mari

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Inainte de a intra oficial in campania electorala, senatorii au adoptat tacit propunerea legislativa care modifica articolul 17 din Legea nr. 263/2010, prin introducerea unui nou alineat, care stipuleaza ca „pensiile fostilor membri cooperatori din agricultura se majoreaza la 500 lei prin acordarea unei indemnizatii sociale”, informeaza Agerpres.

Initiatorii acestui proiect legislativ afirma ca, potrivit statisticilor Casei Nationale de Pensii Publice, din totalul de 468.138 de pensionari agricultori, 424.116 sunt femei, iar valoarea medie a indemnizatiei este de 361 lei pe luna.

„Pentru ca nivelul pensiilor din agricultura este foarte scazut, multor beneficiari trebuie sa li se completeze veniturile pana la nivelul a 500 de lei, ca o masura de protectie sociala, avand ca sursa bugetul de stat”, arata initiatorii, potrivit expunerii de motive.

Proiectul va merge la Camera Deputatilor, care il va dezbate in calitate de for decizional.

De asemenea, Senatul a adoptat tacit si propunerea legislativa care stabileste ca valoarea punctului de pensie nu poate fi mai mica de 40% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, incepand cu 1 ianuarie 2017.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE