Prioritățile noului comisar european pentru agricultură, irlandezul Phil Hogan

Facebook
Twitter

Simplificarea plăților directe în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC) și înverzirea sunt două dintre prioritățile pentru noul comisar european pentru Agricultură, irlandezul Phil Hogan.

Președintele desemnat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a solicitat noului comisar european pentru Agricultură,  Phil Hogan,  să își concentreze eforturile pentru implementarea reformelor privind Politica Agricolă Comună (PAC).

Totodată, noului comisar european pentru Agricultură i s-a solicitat simplificarea sistemului privind acordarea plăților directe, în special în zonele de înverzire, dezvoltare rurală, politicii privind standardele de calitate și schema de fructe și legume.

Noul comisar european pentru Agricultură, Phil Hogan va fi, de asemenea, orientat  pe punerea în aplicare a reformei Politicii Agricole Comune (PAC), cu scopul de a maximiza contribuția sectorului său la crearea de noi locuri de muncă, acordând o atenție deosebită principiului subsidiarității și a problemelor legate de flexibilitatea și simplificarea instrumentelor Politicii Agricole Comune (PAC).

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a declarat că „Politica Agricolă Comună (PAC) este esențială pentru securitatea noastră alimentară și pentru agenda noastră privind crearea de noi locuri de muncă. Politica agricolă comună contribuie la dezvoltarea durabilă a agriculturii europene și la asigurarea bunăstării zonelor noastre rurale”.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a transmis comisarului pentru agricultură, Phil Hogan,  că „din moment ce o reformă tocmai a fost decisă, prima provocare va fi să fie pusă în aplicare într-un mod proactiv, ca parte din prioritățile noastre principale. Modelele de producție și structurile din agricultura UE trebuie să se adapteze la creșterea populației la nivel mondial, discrepanțele veniturilor, resursele naturale și schimbările climatice. Aceste provocări aduc, de asemenea, noi oportunități pentru sectorul nostru agricol”.

Președintele Uniunii Nationale a Farmierilor din Marea Britanie a salutat decizia privind simplificarea plăților directe și ecologizării din cadrul PAC.

„Ne așteptăm ca domnul Phil Hogan să fie un campion puternic privind agricultura productivă, durabilă și aștept cu nerăbdare să lucrez cu el pentru a se asigura agricultorilor noștri condiții adecvate privind competitivitatea la nivel global”, a declarat Meurig Raymond.

„Există multe provocări, nu în ultimul rând interdicția Rusiei și impactul acesteia asupra agricultorilor. În ceea ce privește prioritățile, ultima reformă a politicii agricole comune, cred cu tărie că fost în direcția greșită, iar această reformă trebuie să constituie una din  prioritățile de pe ordinea de zi a noului comisar european pentru agricultură. Acum este momentul să se evalueze critic rezultatele sale, în special să se uite la o revizuire timpurie a măsurilor de ecologizare actuale.

Prin urmare, sunt încântat să aud că președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a solicitat comisarului pentru agricultură, Phil Hogan  simplificarea modalităților privind plățile directe”, a mai adăugat Meurig Raymon.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE