Noul comisar pentru agricultură al UE, Phil Hogan, a început desemnarea membrilor în cadrul noului cabinet

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Noul comisar european pentru Agricultură, irlandezul Phil Hogan, este în plin proces de desemnare a echipei sale de consilieri, în timp ce se pregătesc ultimele detalii privind asumarea responsabilității pentru portofoliul agriculturii din cadrul Comisiei Europene și în validarea de către Parlamentul European pentru preluarea funcției.

Peter Power va fi șeful de cabinet al noului comisar european pentru agricultură, fiind recent nominalizat de Phil Hogan, noul comisar european pentru agricultură al UE, pentru acest post.

Peter Power a petrecut aproape 25 de ani de la Bruxelles unde a lucrat pentru oficiali de rang înalt din UE, printre care figurează Chris Patten, Peter Mandelson și fostul președinte IFA și europarlamentar Thomas Joseph Maher.

Peter Power, în vârstă de  47 de ani este un absolvent al colegiului Cistercian ROSCREA, Universitatea din LIMERICK și al Universității din BRUXELLES.

Peter Power a început cariera lucrând pentru fostul președinte IFA și membru al Parlamentului European, înainte de a trece la Comisia Europeană.

Un alt membru în cadrul viitorului cabinet al comisarului european pentru agricultură, Phil Hogan, este Dermot Ryan, oficial de rang înalt în cadrul Departamentului de Agricultură, în prezent unul dintre atașații Irlandei în cadrul Reprezentanței Permanente de la Bruxelles.

Dermot Ryan, care a lucrat pentru o perioadă pentru ministrul agriculturii, Brendan Smith, a jucat un rol important în reforma de anul trecut a Politicii Agricole Comune în timpul președinției irlandeze a Consiliului Uniunii Europene.

Cabinet redus pentru comisarul european Phil Hogan

În mod tradițional, cabinetul comisarului european pentru agricultură este compus din cuprins șapte consilieri, dar, cu un procent de 5% din personal redus, rezultă faptul că cei mai mulți dintre comisarii europeni vor avea câte șase membri în cabinet, plus personalul de sprijin din cadrul Comisiei. Totodată, comisarii europeni pot desemna, în cadrul cabinetului, până la trei membri din propria lor țară.

Până la acest moment discuțiile privind constituirea cabinetului comisarului european sunt în curs de desfășurare, iar decizia finală privind desemnarea celorlați membri din cadrul echipei este puțin probabil să se facă înainte de audierile din cadrul Parlamentul European, programate să se desfășoare la sfârșitul acestei luni.

Cei mai mulți comisari europeni vor angaja probabil cel puțin două femei, în timp ce noul comisar european pentru agricultură Phil Hogan va desemna, cel mai probabil, și un specialist din cadrul Direcției Generale de Agricultură.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE