Phil Hogan din Irlanda îi va succeda lui Dacian Cioloș în funcția de comisar european pentru Agricultură

Facebook
Twitter

Irlandezul Phil Hogan a fost nominalizat de țara sa din luna iulie pentru funcția de comisar european pentru Agricultură.

Viitorul comisar pentru Agricultură,  irlandezul Phil Hogan, este cunoscut pentru reformele întreprinse în țara sa și mai ales pentru acțiunile care au obligat autoritățile irlandeze să acorde mai multe drepturi consumatorilor, acțiuni care au culminat cu înființarea Agenției Naționale pentru Consumatori.

Phil Hogan este și un bun finanțist și organizator, a avut rezultate pozitive atât din funcția de ministru al Mediului, cât și al Finanțelor. În mandatul său de la Finanțe, economia Irlandei a crescut cu o medie anuală de 8,7%, atingând un vârf de 11,1% în 1997, iar rata șomajului a scăzut cu 4%.

Dacă va fi validat de Parlamentul European în funcția de comisar european pentru Agricultură, Phil Hogan va tebui să implementeze reformele începute de Dacian Cioloș, prin noua Politică Agricolă Comună.

După ce președintele desemnat al noii Comisii Europene, Jean-Claude Junker, a anunțat viitoarea componență a executivului european, Dacian Cioloș a felicitat-o pe Corina Crețu, desemnată să preia funcția de comisar pentru Dezvoltare Regională, pe pagina sa de Facebook.

„Un nou început pentru Comisia Europeană, un nou început pentru Europa. Felicitări doamnei Corina Cretu, viitorul comisar european din România, căreia președintele ales al Comisiei Europene, J-C Juncker i-a încredințat Politica Regională, un portofoliu cu greutate și importanță pentru Uniunea Europeană! Felicitări tuturor celor care au făcut acest lucru posibil. Ii doresc doamnei Crețu multă putere de muncă și mult succes în reprezentarea interesului european într-un domeniu crucial atât pentru viitorul UE cât și pentru viitorul României”, a scris Dacian Cioloș.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE