Primăvara vine cu noi scumpiri la alimente, carburanţi şi transportul în comun. Vezi mai jos care este motivul acestor noi găuri în buzunarele românilor.

Taxa pe stâlp scumpeşte tot: de la alimente până la transportul public şi combustibili. Atât oamenii de afaceri, cât şi fermierii se plâng de faptul că legea este împotriva lor şi spun că efectele în piaţă se vor vedea începând din primăvară, transmite Realitatea TV.

Cei mai afectaţi de taxa pe construcţii speciale sunt fermierii.

Agricultorii spun că acest bir le va tăia din venituri între 160 şi 200 de milioane de euro. Aşa că preţul de desfacere al produselor alimentare va creşte în medie cu 10%.

De taxa pe stâlp nu scapă nici transportul public. Călătoria cu metroul, spre exemplu, va fi mai scumpă chiar şi cu 33 la sută. Prețul cartelei cu 2 călătorii va crește de la 4 la 5 lei iar al celei de 10 călătorii de la 15 la 20 de lei.

De scumpirile primăverii nu vor scăpa nici abonamentele lunare. Pentru cel cu 62 de călătorii vor trebui să scoată din buzunar 65 de lei, de la 50 de lei cât este în prezent, iar pentru cel cu număr nelimitat de călătorii – 75 de lei, cu 15 lei mai mult.

Taxa pe stâlp se va regăsi şi în prețul combustibilului, care va creşte oricum de la 1 aprilie din cauza suprataxei de 7 eurocenţi pe litru. Deja petroliştii au anunţat costuri suplimentare de peste 100 de milioane de euro.

Primăvara poate duce preţul la pompă la 7 lei pe litru.

Concluzia este una singură – consumatorii vor fi nevoiţi să plătească mai mult pentru produse sau servicii. Iar acest lucru va duce la o scădere majoră a consumului – singurul motor de creştere economică.