APIA Mehedinți deschide două noi centre de primire a cererilor de subvenție pe suprafață

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Începând cu data de 3 martie, data la care va demara campania de primire  a cererilor SAPS pentru anul 2014, APIA Mehedinți vine în sprijinul fermierilor prin înființarea unui nou centru local, în comuna Jiana.

„Centrul Local Jiana va asigura informarea fermierilor privind drepturile și obligațiile ce le revin în vederea accesării schemelor de plăți directe pe suprafață finanțate din fonduri europene și naționale și va acorda consultanță fermierilor ce dețin suprafețe de teren cuprinse între 1-50 ha, în vederea completării cererilor de plată”, se arată într-un comunicat remis stiriagricole.ro de APIA Mehedinți.

Centrul local va funcționa în comuna Jiana, satul Jiana, și va deservi un număr de patru comune, respectiv: Devesel, Burila, Jiana, Gogoșu, cu un număr de aproximativ 2.700 fermieri. La acest centru vor primi cereri de plata patru funcționari APIA.

Totodată, Centrul Local Baia de Aramă și-a schimbat sediul, funcționând în prezent la adresa din str. Republicii nr. 22. Noul centru va deservi aproximativ 4.413 fermieri din nouă comune.

Fermierii pot depune cererile de plată pe suprafață pentru Campania 2014 începând cu data de 3 martie 2014. Termenul limită de depunere fără penalizări a cererilor de subvenție pe suprafață este 15 mai 2014. Termenul limită de depunere a cererilor de plată pe suprafață este 9 iunie 2014, însă pentru cererile depuse în intervalul 16.05.2014 – 09.06.2014 se percep penalizări de 1% pe fiecare zi lucrătoare de întârziere.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE