O multinationala isi doneaza profitul catre fermierii afectati de seceta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform Reuters, Consiliul director al companiei daneze Arla Foods, unul din cei mai mari producatori de lactate din lume, a decis ca intregul profit net realizat in anul 2018 sa fie directionat catre fermierii care au fost afectati de seceta, noteaza Agerpres.

Într-un comunicat de presă difuzat joi, board-ul Arla Foods a precizat că în acest an se aşteaptă să realizeze un profit de până la 310 milioane de euro, sau 3,2% din cifra de afaceri.

Arla Foods, o companie deţinută de aproximativ 11.200 de fermieri din Danemarca, Suedia, Germania, Marea Britanie, Luxemburg, Olanda şi Belgia, a plătit în mod tradiţional o parte din profitul net către acţionari dar în acest an va face o excepţie, având în vedere condiţiile de secetă, şi va distribui întregul profit net.

Seceta i-a adus pe fermieri in pragul falimentului

„În calitate de producător de lactate deţinut de fermieri, ne pasă de bunăstarea fermierilor noştri şi recunoaştem că secta înregistrată vara acesta în Europa a fost una extraordinară. Propunem că în această situaţie să fie adoptate măsuri extraordinare”, a declarat preşedintele Arla Foods, Jan Toft Nřrgaard.

Fermierii europeni încearcă să îşi recupereze pierderile provocate de seceta din această vară care a diminuat recoltele de cereale şi a uscat pajiştile, ceea ce i-a adus pe unii fermieri în pragul falimentului şi a scos UE de pe unele din cele mai lucrative pieţe de export.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE