Noii hibrizi performanti de porumb de la DEKALB

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Vremea ploioasa nu i-a oprit pe fermierii din regiunea Moldovei sa onoreze invitatia DEKALB. Peste 170 de participanti, fermieri, reprezentanti ai companiilor si jurnalisti, au fost prezenti la evenimentul organizat de Monsanto Romania. Echipa DEKALB a prezentat recent o platforma tehnica cu cei mai noi si performanti hibrizi de porumb din noua genetica, la DEKALB SMART CENTER, in localitatea Vladeni, judetul Iasi. Fermierii au putut vedea experiente cu densitati diferite, cartografierea solului si solutii recomandate, agricultura de precizie si multe alte noutati.

In platforma semanata pe o suprafata de 37 ha, fermierii au putut observa comportamentul hibrizilor pe tipuri diferite de sol si reactia acestora la densitati diferite, atat in sistem de irigare prin picurare, cat si neirigat. Hibrizii DEKALB au fost testati in densitati diferite, cu variante cuprinse intre 50,000-125,000 de plante/ha.

Reprezentantii Departamentului Tehnic Monsanto Romania au raspuns intrebarilor fermierilor si au explicat avantajele hibrizilor din noua genetica DEKALB, avantajele semanatului de precizie cu variante de viteze diferite la semanat. De asemenea, s-au mai prezentat solutia Ratei Variabile la Semanat si importanta respectarii densitatii recomandate de specialistii DEKALB, pentru a atinge cele mai bune rezultate de productie.

Printre hibrizii prezentati s-a numarat noul produs DKC 4670 si DKC 3415, DKC 3969, DKC 4351, DKC 4541.

Intalnirea a fost o buna oportunitate pentru fermierii din regiune sa discute si despre rezultatele recoltelor de anul acesta. Reprezentantii DEKALB au reamintit de succesul de la Ziua Porumbului, unde, inca odata, a fost demonstrata performanta hibrizilor DEKALB, cu productii de peste 15 t/ha.

Evenimentul de la Vladeni, a fost primul de acest gen din regiunea Moldovei, DEKALB SMART CENTER este un nou concept al Monsanto Romania, prin care fermierii au acces la platforme tehnice, si nu simple loturi demonstrative, informatii si solutii noi pentru cresterea profitabilitatii.

Tot in cadrul evenimentului, au fost prezentate si produsele Roundup si Seminis, partenerii evenimentului au fost ferma Panifcom, Netafilm, VitaFields si Agrar Tech.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE