Rezultatele hibrizilor Dekalb la Ziua Porumbului

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Hibrizii DEKALB, numarul 1 in Romania, pentru al doilea an consecutiv, in competitia anuala de Ziua Porumbului, organizata in comuna Orezu, judetul Ialomita. Si in anul 2017, genetica DEKALB si-a confirmat stabilitatea prin performantele dovedite la acest final de sezon, potrivit unui comunicat al companiei.

In cadrul competitiei, unde fiecare lot de porumb a fost cantarit in prezenta reprezentantilor tuturor companiilor participante, DEKALB a ocupat primele doua pozitii in randul celor 71 de hibrizi recoltati.

Astfel, hibridul de porumb DKC 5830 (RM 108, hibrid tardiv) a avut o productie de 15,207 kg/ha la STAS, la o densitate de 70.000 de boabe la semanat/ha pe terenurile neirigate din Ialomita.

Locul doi pe podiumul celor mai productivi hibrizi de porumb ai anului revine tot marcii DEKALB. Este vorba de hibridul DKC 5068 (RM 100, hibrid tardiv), cu o productie de 14,975 kg/ha, tot la neirigat.

Inca odata a fost demonstrata performanta hibrizilor DEKALB, cu productii de peste 15 t/ha. La ”Ziua Porumbului” din comuna Orezu, judetul Ialomita, au fost recoltati 71 de hibrizi de porumb, comercilizati de catre companiile care activeaza pe piata agricola din Romania.

“Performanta de anul acesta a aratat ca gentica DEKALB este una constanta. Suntem campioni, pentru al doilea an consecutiv, cu hibrizii nostri. Ne bucuram sa ne autodepasim performatele de anul trecut; asta reconfirma stabilitatea hibrizilor si potentialul lor de productie. Practic, toti hibrizii DEKALB, cu care am participat, au avut productii de peste 13 t/ha, dupa cum se poate vedea si in clasament. Pe langa produse si programe comerciale, oferim si servicii de consultanta tehnica pentru a pune in valoare potentialul hibrizilor DEKALB. Echipa comerciala a companiei viziteaza anual mii de fermieri din Romania si incercam sa fim aproape de acestia cu toate sfaturile si recomandarile de care au nevoie pentru a-si maximiza profitul”, spune Daniel Stanciu, director de marketing si strategie Monsanton Romania.

Monsanto Romania a fost prezenta in competitia de la ”Ziua Porumbului” cu 6 hibrizi: DKC 3969, DKC 4541, DKC 4670, DKC 5075, DKC 5068 si DKC 5830.

Recoltarea hibrizilor competitori s-a facut pe loturile demonstrative din ferma Elsit, din judetul Ialomita, condusa domnul Ing. Nicolae Sitaru. Toti participantii au beneficiat de conditii egale de tehnologie clasica, neirigat, aceeasi calitate si cantitate a tratamentelor fitosanitare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE