porumb de vanzare

S-a dat startul concursului de productii DEKALB 20t

Facebook
Twitter

Dupa un sezon cu rezultate exceptionale, DEKALB ii provoaca pe fermierii din Romania sa isi depaseasca productiile la porumb. Au inceput inscrierile in concursul de productii ”DEKALB 20t”.

Provocarea Monsanto Romania se adreseaza fermierilor care vor sa atinga potentialul genetic al hibrizilor DEKALB. Pentru a se inscrie in competitia ”DEKALB 20t” fermierii trebuie sa respecte cateva conditii de participare.

Acestia trebuie sa cumpere minimum un hibrid din cei trei: DKC4670, DKC5141, DKC5830, sa cultive minimum 10 ha cu hibrizii aflati in competitie, sa semene hibrizii in cele mai bune conditii pentru atingerea sau depasirea pragului de 20 de tone. De asemenea, rezultatul este valid doar daca recoltarea se face in prezenta reprezentantului DEKALB, minimum 1 ha.

”Hibrizii DEKALB s-au bucurat de recolte de exceptie si sezonul acesta. Cele mai recente rezultate ar fi productia de 17,7t/ha de la AGRISAN Buzau si, bineinteles, productia de peste 15 t/ha, in conditii de neirigat, de la Ziua Porumbului, Ialomita. Miile de clienti care folosesc produsele DEKALB ne-au motivat sa deschidem aceasta competitie si sa premiem cele mai bune rezultate de productie. Putem spune fara falsa modestie ca avem cei mai buni hibrizi piata”, spune Daniel Stanciu, director de marketing si strategie Monsanto Romania.

La sfarsitul concursului, fermieri care ating sau depasesc productii de 20 de tone sunt premiati de DEKALB cu saci de porumb, o excursie in valoare de 4.500 Euro si premii in bani.

Premiile pentru irigat

– Locul 1 – 100 saci de porumb (80 mii) din hibridul castigator si o excursie in Africa de Sud
– Locul 2 -75 saci de porumb (80 mii) din hibridul castigator
– Locul 3 – 50 saci de porumb (80 mii) din hibridul castigator

Premiile pentru neirigat

– Locul 1 – 100 saci de porumb (80 mii) din hibridul castigator
– Locul 2 – 75 saci de porumb (80 mii) din hibridul castigator
– Locul 3 – 50 saci de porumb (80 mii) din hibridul castigator

Participantii care au obtinut o productie inregistrata de peste 20t/ha, in afara celor deja premiati, vor castiga un premii in bani, in valoare de 1 Euro pentru fiecare kilogram de porumb peste limita de 20 de tone la hectar.

Despre hibrizii concursului DEKALB 20t

Hibridul DKC 4670 (RM 96)

Este noutatea sezonului in portofoliul DEKALB. Hibridul este pretabil si pentru conditii intensive, cu plus semnificativ de productie, pierde rapid apa din bob, fiind competitiv cu hibrizii timpurii din punct de vedere al perioadei de recoltare. Are radacini si tulpini sanatoase, infloreste timpuriu, evitand arsita din timpul polenizarii. DKC 4670 este un hibrid universal cu un potential de productie ridicat, cost de uscare redus si permite o recoltare tarzie.

Hibridul DKC 5141 (RM 101)

Hibrid de super-productie, destinat conditiilor bune si intensive de cultura, care valorifica aportul de ingrasaminte. DKC 5141 este recomandat fermierilor care pot aplica o tehnologie medie, chiar intensiva, aducand sporuri de productie mari pe terenuri cu aport freatic mai crescut sau in irigat, la densitati ridicate si in conditii de tehnologie intensiva. Hibridul are o calitate fitosanitara a boabelor pe stiulete excelenta, adaptabil la densitati ridicate si tolerant la boli.

Hibridul DKC 5830 (RM 108)

Recomandat in special fermierilor care au terenuri cu un potential mai scazut sau aplica o tehnologie medie, scazuta. DKC 5830 aduce sporuri de productie si in conditii intensive de cultura, are o vigoare excelenta la rasarire, pierde rapid apa din bob si suporta densitati ridicate ducand la cresterea productiei la hectar. Hibridul este adaptat si pentru semanatul timpuriu, are boabe curate si sanatoase si pierde rapid apa din bob.

Maturitatea relativa (RM) este data de numarul de zile cu temperaturi biologic active, de la rasarit pana la maturitatea fiziologica (aparitia punctului negru).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE