Meniu

Ministrul Agriculturii: la grau avem o productie medie, in premiera, de 4.836 kilograme la hectar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fermierii romani au reusit in acest sezon sa inregistreze o productie medie de grau de 4.836 kilograme la hectar, aceasta fiind o recolta „istorica”, cu o tona mai mare decat cea de anul trecut, a anuntat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

„Avem la grau o productie medie de 4.836 kilograme la hectar, este o productie istorica. Romania nu s-a mai intalnit cu asemenea randament la unitatea pe suprafata, cu aproape o tona peste productia obtinuta anul trecut. Si calitatea este buna, cu indici de panificatie, este un grau care va intra in reteaua de consum”, a spus Daea, potrivit Agerpres.

Seful MADR a fost intrebat daca productiile record de anul acesta s-au datorat mai mult norocului, faptului ca a plouat cand a trebuit, decat irigatiilor, acesta raspunzand: „Stiti cum e cu norocul. Daca Romania nu era insamantata si suprafetele nu erau realizate la timp cu culturi si soiuri bine stabilite nu puteam sa realizam asemenea productii”, potrivit sursei citate.

Conform datelor prezentate de MADR, la grau, secara si triticale a fost recoltata o suprafata totala de 2.101.552 de hectare, productia totala inregistrata fiind de 10.163.887 de tone. Productia medie la hectar a fost de 4.836 de kg la hectar, un „record pentru Romania”, conform Ministerului Agriculturii.

In ceea ce priveste rapita, suprafata totala recoltata a fost de 592.312 hectare, productia totala fiind de 1.684.795 de tone. Productia medie inregistrata la rapita a fost de 2.844 kg/ha, de asemenea un „record” pentru Romania, potrivit MADR.

La mazare, suprafata recoltata a fost de 107.593 de hectare, productia totala fiind de 298.639 de tone. Productia medie a fost de 2.776 de kilograme la hectar.

La orz si orzoaica, suprafata recoltata a fost de 459.968 de hectare, productia totala fiind de 2.037.513 tone. Productia medie a fost de 4.942 de kg/ha, conform MADR.

Marti, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, s-a deplasat in teren pentru a asista la inceperea lucrarilor de executie privind modernizarea SPA 388 Navele 2 si 3 din amenajarea Boianu-Sticleanu si Galatui-Calarasi, jud. Calarasi.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE