Ce productii a obtinut vara acesta Dimitrie Musca, seful celui mai profitabil CAP din Romania

Facebook
Twitter

Pentru Dimitrie Musca, recunoscut in tara cat si peste hotare drept seful celui mai profitabil CAP din Romania, campania de recoltare din aceasta vara a fost una buna, cu o productie buna la grau, insa cu o recolta ceva mai mica la rapita. Cu toate acestea, Dimitrie Musca se declara multumit si increzator, mai ales ca toate culturile sale sunt asigurate.

„La grau am reusit o productie de 7.800 de kg la hectar, iar la rapita 4.000 kg/ha. Aici, la rapita, am avut suprafete calamitate 32% si cu 63%, de aceea a iesit mai putin. Insa am avut culturile asigurate. Niciodata nu mai lucrez fara culturi asigurate. Nu mai am nevoie nici de fond mutual nici de altceva”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Dimitrie Musca.

Chiar daca nu l-a semanat in epoca optima, ci tocmai in noiembrie Dimitrie Musca se declara multumit de recolta de grau, atat cantitativ, cat mai ales calitativ.

„Sunt multumit de productia de grau pentru ca tot graul l-am semanat in noiembrie, totala in afara epocii optime. Pana la urma a raspuns foarte bine. Fireste, nu recomand acum sa se semene graul in noiembrie, Doamne fereste. Pana in 26 noiembrie am tot semanat in ferestere din iarna. Am iesit bine cu el. Am calitatea foarte buna la panificatie, graul este soiul Glosa, de la Fundulea, nu este hibrid”, ne-a mai spus Musca.

Seful celui mai profitabil CAP din Romania a mai afirmat ca in prezent toata recolta este depozitata, in asteptarea unor preturi de vanzare mai bune.

In ceea ce priveste vanzarea terenurilor agricole catre straini, un subiecte intens discutat anul trecut, Dimitrie Musca ne-a confirmat faptul ca acest fenimen continua.

„Nu prea s-au mai facut pasi in vederea adoptarii unei legi cu privire la acest subiect. Ministrul Agriculturii a promis asta. Toata lumea si-a stabilit niste reguli clare, numai la noi fiecare vine si ia ce vrea. Din pacate, da, continua acest fenomen de vanzare a terenurilor agricole catre straini”, ne-a mai spus Dimitrie Musca.

Seful celui mai profitabil CAP din Romania se poate mandri in prezent cu 7.500 de hectare de pamant cultivat, circa 35.000 de capete de porci, precum si cu 1.500 de vaci. De asemenea, produsele sale se vand anual in peste 35 de magazine. Societatea agricola pe care Dimitrie Musca o conduce a ajuns astazi sa aiba o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE