Ce productie de grau a obtinut anul acesta Dimitrie Musca si ce parere are despre datele prezentate de Ministerul Agriculturii

Facebook
Twitter

Dimitrie Musca, recunoscut in tara cat si peste hotare drept seful celui mai profitabil CAP din Romania, afirma ca a obtinut anul acesta o productie de 7,3 tone pe hectar. Totodata, cel mai mare integrator din tara se declara nemultumit de cifrele oficiale prezentate de Ministerul Agriculturii considerand ca institutia publica doreste sa „tina preturile jos”.

„Anul acesta am reusit sa am o productie la grau de 7,3 tone pe hectar. Anul trecut am avut probleme cu graul din cauza grindinei si am obtinut productii mai mici. Insa, in afara de anul 2014, productiile de grau la mine sunt constante, adica de peste 7 tone pe hectar”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Dimitrie Musca.

De asemenea, seful celui mai profitabil CAP din Romania considera ca cifrele oferite recent de Ministerul Agriculturii, cu privire la productia medie de grau, au scopul de a tine preturile scazute. Daniel Constantin a afirmat recent, in cadrul unei conferinte de presa, ca anul acesta, la grau, exista o productie medie de 3,68 de tone pe hectar, comparativ cu 3,64 de tone pe hectar, in 2014.

„Am vazut si cifrele date de ministrul Agriculturii la culturile insamantate in toamna si consider ca singura preocupare a acestuia e sa tina preturile mici. Ceea ce nu mi se pare normal. Cand toata lumea vorbeste de seceta, Ministerul Agriculturii spune ca avem chiar productii mai bune la grau. Oricum, norocul romanilor, astia care mai facem agricultura, e ca preturile se aliniaza in mare parte la cele din Uniunea Europeana”, a mai spus Dimitrie Musca.

Intrebat cum ar putea fi rezolvata problema irigatiilor din Romania, Dimitrie Musca afirma ca „din pacate, nu exista aceasta dorinta, nici la 25 de ani de la Revolutie”.

„Nu vrem sa rezolvam problemele tarii. Am fost intr-un mic concediu de 10 zile in Italia. Nu am vazut nici un hectar neirigat acolo sau nicio frunza de porumb uscata la aceasta data. Va dati seama ce gandire au ei. Trebuie sa avem apa prin canale de aductiune, prin canale de irigatii constuite la fiecare capat de parcela. Altfel, nu avem nicio sansa”, mai spune Dimitrie Musca.

Seful celui mai profitabil CAP din Romania se poate mandri in prezent cu 7.500 de hectare de pamant cultivat, circa 35.000 de capete de porci, precum si cu 1.500 de vaci. De asemenea, produsele sale se vand anual in peste 35 de magazine.

Societatea agricola pe care Dimitrie Musca o conduce a ajuns astazi sa aiba o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro si un profit anual de circa 5 milioane de euro, acesta fiind reinvestit pentru modernizare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE