Grindina i-a dat peste cap planurile lui Dimitrie Musca. Ce productie a obtinut acesta la grau

Facebook
Twitter

Recunoscut in tara cat si peste hotare drept seful celui mai profitabil CAP din Romania, Dimitrie Musca s-a confruntat in aceasta vara cu o situatie deloc placuta. Dupa o dezvoltare armonioasa a graului, mai ales datorita precipitatiilor bogate din vestul tarii, o grindina cazuta cu doar doua saptamani inainte de recoltare, i-a provocat lui Dimitrie Musca o scadere a productiei la grau de circa 20%.

„Am avut o grindina cazuta chiar cu 2 saptamani inainte recoltatului, de aceea nu am reusit o productie asa cum ne doream la grau. Am obtinut 6257 kg/ha. Daca nu aveam grindina asta, ajungeam la tinta pe care ne-o propusesem, si anume 8.000 kg/ha. Asa se intampla de obicei, asta e. Oricum, suntem asigurati, firma a venit, nu e nicio problema din punctul acesta de vedere. La rapita am avut o productie buna, de circa 5.000 kg/ha”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Dimitrie Musca.

Si in acest an, Dimitrie Musca a ales soiul romanesc de grau „Glosa”, realizat de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare de la Fundulea.

„Nu am vazut niciodata la alte soiuri de grau indicii de calitate si de productie pe care le au soiurile romanesti. Sa aiba constanta, paramentru buni de gluten, proteina, insumat cu productia. De exemplu, eu am obtinut o greutate 82-83 kg/hl”, ne-a mai spus Dimitrie Musca.

Seful celui mai profitabil CAP din Romania se poate mandri in prezent cu 7.500 de hectare de pamant cultivat, circa 35.000 de capete de porci, precum si cu 1.500 de vaci. De asemenea, produsele sale se vand anual in peste 35 de magazine.

Societatea agricola pe care Dimitrie Musca o conduce a ajuns astazi sa aiba o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro si un profit anual de circa 5 milioane de euro, acesta fiind reinvestit pentru modernizare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE