Fabrica valceana de bere Alutus este vanduta la bucata dupa 40 de ani de existenta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

O alta companie cu traditie din Romania isi va inceta existenta din pricina problemelor economice. Este vorba despre fabrica de bere „Alutus”, un brand valcean care a facut istorie in ultimii 40 de ani.

Conform unui comunicat, lichidatorul judiciar al companiei SC Bere Alutus SA Ramnicu Valcea a anuntat vanzarea prin licitatie publica la data de 28 august a mai multor instalatii si cladiri apartinand fostei fabrici de bere, la un pret care reprezinta 75% din pretul de reevaluare, informeaza Agerpres.

Structurile si componentele fabricii scoase la vanzare includ corpurile de fabricatie a berii, liniile tehnologice si spatiile de depozitare, cu valoarea de 1,18 milioane de lei. Este vanduta si centrala termica a fabricii de bere, pentru suma de 32.660 de lei.

Fabrica de bere „Alutus” a fost preluata in 1990 de angajati, insa dupa anul 2000 compania s-a confruntat cu probleme economice, intrand ulterior in faliment.

In ultimii 25 de ani, mai multe branduri din judetul Valcea care pana in 1989 au creat istorie au disparut fie prin faliment, fie prin preluare si schimbare a numelui. Combinatul pentru Prelucrarea Lemnului, cel mai vechi combinat din judet, a fost demolat, fabrica de incaltaminte Finca Dragasani a falimentat, fabrica de incaltaminte Valceana a intrat in faliment de asemenea, mai noteaza sursa citata.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE