Ce productii a obtinut anul acesta Dimitrie Musca si pe ce culturi mizeaza in 2016

Facebook
Twitter

Recunoscut in tara cat si peste hotare drept seful celui mai profitabil CAP din Romania, Dimitrie Musca afirma ca anul agricol 2015 a fost unul destul de dificil, avand in vedere seceta accentuata. Din aceasta cauza, marele fermier spune ca a obtinut productii mai slabe decat in alti ani.

„Anul 2015 a fost unul destul de greoi, mai ales din cauza secetei. Pana pe 20 august nu am avut decat 224 de litri de precipitatii in zona noastra, lucru care ne-a dejucat productiile la culturile din primavara. De exemplu, in 2014 am avut la porumb o productie medie de 12.800 de kg, insa anul acesta am obtinut circa 8.500 de kg. La grau, anul acesta am obtinut 7.300 de kg”, spune, pentru StiriAgricole.ro, Dimitrie Musca.

Anul acesta, Dimitrie Musca a mizat si pe cultura de soia, unde a obtinut o productie medie de 2.500 de kg. „Tot din cauza precipiratiilor reduse, am avut si soia afectata. Daca in anii anteriori aveam o productie de soia de 4 tone, anul acesta am reusit circa 2.500 de kilograme”, ne mai spune fermierul.

Seful celui mai profitabil CAP din Romania se poate mandri in prezent cu 7.500 de hectare de pamant cultivat, circa 35.000 de capete de porci, precum si cu 1.500 de vaci. De asemenea, produsele sale se vand anual in peste 35 de magazine.

„Pentru urmatorul an mizez tot pe culturile mele traditionale, in special pe grau si rapita, deoarece sunt mai rezistente la seceta aici in arealul nostru. De asemenea, merg si pe lucerna, pe care o cultiv pe aproape 130 de hectare, pentru ca am nevoie de ea pentru animale”, a mai precizat Dimitrie Musca, pentru StiriAgricole.ro.

Societatea agricola pe care Dimitrie Musca o conduce a ajuns astazi sa aiba o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro si un profit anual de circa 5 milioane de euro, acesta fiind reinvestit pentru modernizare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE