porumb de vanzare

DEKALB da tonul productiilor profitabile pentru fermieri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

DEKALB le propune fermierilor o schimbare profitabila in acest sezon agricol. „SCHIMBA CU DEKALB !” este unul dintre programele lansate de compania Monsanto Romania in aceasta campanie de vanzari, potrivit unui comunicat al companiei.

Prin acest exercitiu, fermierii au sansa sa faca o mutare profitabila in privinta hibrizilor pe care aleg sa ii semene. DEKALB pune in joc 5 hibrizi cu o genetica exceptionala, produse care au confirmat productii record de peste 15 t si la Ziua Porumbului, ocupand primele doua locuri pentru al doilea an consectiv, in clasamentul general al celei mai importante competitii la productii de porumb din Romania. Fermierii care vor sa beneficieze de programul”SCHIMBA CU DEKALB !” trebuie sa respecte urmatoarele conditii de participare:

Cumpararea a minimum 3 saci dintre hibrizii: DKC3969, DKC4670, DKC5068, DKC5141, DKC5830

Semanarea, in aceeasi parcela, cu hibridul cel mai cultivat/ martor din ferma DIN ACEEASI GRUPA DE MATURITATE RELATIVA (RM)*, dupa recomandarile tehnice ale reprezentantului DEKALB

Semnarea si respectarea protocolului de infiintare a campului, pus la dispozitie de reprezentanul DEKALB

Recoltarea a minimum 1 há, se va face DOAR in prezenta reprezentantului DEKALB

Hibridul martor nu trebuie sa fie din portofoliul DEKALB

Programul ”SCHIMBA CU DEKALB!” vine la pachet cu alte avantaje pentru fermieri: o genetica performanta, consultanta de specialitate, platforme inovatoare etc. Daca hibridul DEKALB a inregistrat o productie mai mica fata de alt hibrid (martor), DEKALB despagubeste fermierul dupa urmatoarea
formula:

Diferenta de productie/ha x Suprafata cultivata cu DEKALB** x 0.6 lei/kg

Rambursarea se face pentru o suprafata de maximum 10 ha.

„SCHIMBA CU DEKALB!” este cel mai recent program lansat de noi in aceasta campanie de vanzari. Ne dorim o noua abordare pentru fermieri, o sansa prin care sa incerce genetica DEKALB, sa se convinga prin experimentare directa ce inseamna hibrizii nostri. Asadar, am pregatit acest program prin care vor putea alege din cei cinci hibrizi performanti, pe langa asta, in cazul in care se inregistreaza productii mai mici, platim diferenta, daca aceasta va exista. Practic, fermierii care schimba cu DEKALB nu au nimic de pierdut, din contra, au doar de castigat”, spune Daniel Stanciu, director de marketing si strategie Monsanto Romania.

Despre hibrizii programului „SCHIMBA CU DEKALB!”

• DKC3969 (RM 89) – Locul II la productii – Ziua Porumbului 2016 Recomandat tuturor fermierilor, indiferent de tehnologia aplicata sau de tipul de sol. Este un hibrid stabil, cu o vigoare excelenta la rasarire si inflorire timpurie. Tolereaza bine frigul din primaverile timpurii si poate fi semanat chiar si inaintea epocii optime. Este un hibrid ce asigura formarea si umplerea boabelor, evita arsita din timpul infloririi si a polenizarii.

• DKC4670 (RM 96) – Noutatea sezonului in portofoliu, hibridul este pretabil si pentru conditii intensive, cu plus semnificativ de productie. Pierde rapid apa din bob, fiind competitiv cu hibrizii timpurii din punct de vedere al perioadei de recoltare. Are radacini si tulpini sanatoase, infloreste timpuriu, evitand arsita din timpul polenizarii. DKC4670 este un hibrid universal, cu un potential de productie ridicat, cost de uscare redus si permite o recoltare tarzie.

• DKC5068 (RM 100) – Locul II la productii – Ziua Porumbului 2017 Recomandat tuturor cultivatorilor de porumb care doresc sa obtina productii mari, stabile si cu umiditate scazuta la recoltare, in orice conditii de tehnologie si pe toate tipurile de sol. Hibridul are vigoare excelenta la rasarire, sincronizare buna intre eliberarea polenului si aparitia matasii (inflorire timpurie si agresiva), pierde rapid apa din bob, bun pachet agronomic si o calitate excelenta a boabelor. Este tolerant la frig si se preteaza si semanatului mai devreme.

• DKC5141 (RM 101) Locul I la productii – Ziua Porumbului 2016 – Hibrid de super-productie, destinat conditiilor bune si intensive de cultura, care valorifica aportul de ingrasaminte. DKC5141 este recomandat fermierilor care pot aplica o tehnologie medie, chiar intensiva, aducand sporuri de productie mari, pe terenuri cu aport freatic mai crescut sau in irigat, la densitati ridicate si in conditii de tehnologie intensiva. Are o calitate fitosanitara a boabelor pe stiulete excelenta, este adaptabil la densitati ridicate si tolerant la boli.

DKC5830 (RM 108) – Locul I la productii – Ziua Porumbului 2017 – Recomandat in special fermierilor care au terenuri cu un potential mai scazut sau aplica o tehnologie medie, scazuta. DKC5830 aduce sporuri de productie si in conditii intensive de cultura, are o vigoare excelenta la rasarire, pierde rapid apa din bob si suporta densitati ridicate ducand la cresterea productiei la hectar. Hibridul este adaptat si pentru semanatul timpuriu, are boabe curate si sanatoase.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE