Concursul DEKALB „Generatia 6 tone” ajunge la a doua editie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Monsanto Romania continua si anul acesta concursul DEKALB ”Generatia 6 tone”. Producatorii de rapita se pot bucura si acest sezon de premiile oferite de DEKALB, daca ating sau depasesc productii de 6t/ha, potrivit unui comunicat al companiei.

Fermierii din Romania sunt provocati sa semene cel putin 25 de hectare cu hibrizii de rapita DEKALB, dintr-o varietate de 11 produse pe care Monsanto le comercializeaza în prezent în Romania: DK EXCELLIUM, DK EXCEPTION, DK EXODUS, DK EXPRESSION, DK EXPRIT, DK EXSTORM, DK IMIDO CL, DK IMMINENT CL, DK IMPRESSION CL, DK IMARET si DK EXPANSION.

„Concursul DEKALB Generatia 6t este o forma de încurajare pe care o dam producatorilor de rapita din Romania, care folosesc deja produsele noastre. Este o provocare dar si un suport pe care îl oferim fermierilor în noua campanie de semanat. Suntem încantati de rezultatele concursului de anul trecut, care a avut productii exceptionale, mai ales sudul Romaniei. Vom continua sa le recompensam munca depusa si sa fim aproape de fermierii care ne sunt parteneri si care s-au întrecut în a avea productii cat mai bune folosind rapita DEKALB”, spune Daniel Stanciu, Director de Marketing Monsanto Romania.

Pentru a se înscrie în concurs, fermierii trebuie:

– sa depuna formularul de înscriere în concurs furnizat de cӑtre reprezentantul de vȃnzӑri al Monsanto Romȃnia SRL, pana la data de 30 mai 2018

– sa semene oricare dintre urmatorii hibrizi DEKALB pe o suprafata minima cultivata de 25 de hectare: DK EXPANSION, DK IMARET, DK EXCELLIUM, DK EXCEPTION, DK EXODUS, DK EXPRESSION, DK EXPRIT, DK EXSTORM, DK IMIDO CL, DK IMMINENT CL, DK IMPRESSION CL

– sa valideze rezultatele prin recoltarea a cel putin 1 ha în prezenta reprezentantului DEKALB

Premiile concursului DEKALB ”Generatia 6t” DEKALB va acorda urmatoarele premii fermierilor care au înregistrat primele trei rezultate în concurs (în fiecare caz – sub 6 tone la hectar):

  • Locul I – 40 saci cu seminte de rapita (1,5 milioane seminte/sac din hibrizii DK EXCEPTION, DK EXPRESSION)
  • Locul 2 – 30 saci cu seminte de rapita (1,5 milioane seminte /sac din hibrizii DK EXCEPTION, DK EXPRESSION)
  • Locul 3 – 20 saci cu seminte de rapita (1,5 milioane seminte/sac din hibrizii DK EXCEPTION, DK EXPRESSION)

Orice participant care obtine o recolta de peste 6 tone la hectar va primi 60 de saci cu seminte de rapita (1,5 milioane seminte/sac) din hibrizii DK EXCEPTION, DK EXPRESSION).

Anul trecut, Premiul concursului ”Generatia 6t” a mers la SC ALVALEX SRL, Jud. Teleorman, care au reusit performata de a depasi 6 tone, cu o productie de 6.040 kg realizata din semintele de rapita DEKALB EXCEPTION. Regulamentul concursului se poate accesa si pe pagina de internet www.dekalb.ro/concurs6trapita

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE