Ministrul Apelor si Padurilor, despre criza lemnului de foc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ioan Denes, ministrul Apelor si Padurilor, afirma ca disponibilitatea lemnului de foc in depozite si in rampe a acoperit pana acum necesarul de cerere venita de la populatie si astfel, nimeni din Romania sau foarte putine persoane au auzit de criza lemnului de foc, relateaza Agerpres.

„Cred că în anul acesta nimeni din România sau foarte puţini au mai auzit de criza lemnului de foc. În sensul că în anul 2018 disponibilitatea pe care am avut-o de lemn de foc în depozite şi în rampe a acoperit până acum necesarul de cerere pe care a avut-o populaţia la componenta lemn de foc”, a spus Ioan Deneş.

Denes, despre rezolvarea crizei lemnului de foc

Ministrul a menţionat că pentru rezolvarea crizei au fost luate trei măsuri simple şi pragmatice. Potrivit ministrului Apelor şi Pădurilor s-a rezolvat problema produselor rezultate din doborâturi produse accidentale.

De asemenea, s-a clarificat situaţia pădurilor deţinute de micii proprietari, de sub 10 hectare, şi a fost rezolvată problema legată de modificarea Codului Silvic prin care s-au deblocat aproximativ 2 milioane de metri cubi de produse cu preponderenţă lemn de foc.

Rezultatele Inventarului Forestier Naţional (IFN) realizat în perioada 2013-2018 vor fi prezentate vineri în cadrul Forumului Pădurilor, Industriei Lemnului şi Economiei Verzi, eveniment organizat de Fordaq România – Comunitatea Forestierilor, în parteneriat cu Consiliul Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE