lemn de foc

Ministrul Apelor si Padurilor: 150 de camioane confiscate si amenzi de 415.000 lei pentru taietorii ilegali de lemne

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Apelor si Padurilor, Costel Alexe, a declarat ca in perioada 4-26 aprilie, sanctiunile aplicate persoanelor ce transportau material lemnos s-au ridicat la suma de 415.000 lei, 150 de camioane fiind descoperite ca transportau lemn fara forme legale.  Peste 3.600 de transporturi au fost verificate.

„Am vrut sa ma asigur ca perioada starii de urgenta nu va fi speculata de hoti. Dupa cum bine stim cu totii, hotii nu dorm niciodata si in astfel de perioade, cand atentia publica este orientata catre alte subiecte, pot aparea tentative de incalcare a legii. In perioada 4 – 26 aprilie, au fost verificate peste 3.600 de transporturi de material lemnos. Misiunea fost verificarea legalitatii. In aceasta perioada au fost verificate, in medie, peste 163 de camioane pe zi. Pentru perioada analizata au fost identificati 1.000 de metri cubi de material lemnos transportat ilegal. Avem, in medie, 150 de camioane pentru toata aceasta perioada. Am avut in prima linie 2.500 de colegi carora vreau sa le multumesc si vreau sa-i asigur pe toti romanii ca vom face acest lucru si dupa ridicarea starii de urgenta. In aceasta perioada au fost acordate sanctiuni in valoare de 415.000 de lei si mi se pare putin (…) In aceasta perioada, cele mai multe sanctiuni au fost aplicate in judetele Suceava, Timis, Dambovita si Prahova”, a spus Alexe.

Alexe: „Se cauta solutii pentru ca transporturile ilegale sa fie confiscate”

„Cautam in acest moment solutii prin care tuturor celor care transporta material lemnos ilegal sa li se confiste mijloacele de transport (…) Cautam solutii pentru ca in aceasta perioada ar fi fost mult mai bine daca, pe langa aceste sanctiuni in valoare de 415.000 de lei, am fi avut si aceste 150 de camioane confiscate”, a mai precizat ministrul.

Ministrul, despre sistemul de monitorizare a padurilor

In ceea ce priveste avizele de transport ale materialului lemnos pe drumurile publice, au fost 164.940, din care aproape jumatate au fost avize primare, de la locul de exploatare pana la depozit. Vreau sa subliniez un lucru: au fost cele mai putine avize date in ultimii cinci ani pentru perioada analizata. Lupta noastra cu hotii de lemne nu se opreste aici. Va asigur ca acest proiect – care a fost intarziat, sabotat – operationalizarea SUMAL a intrat in linie dreapta, l-am finalizat, l-am dat in teste”, a subliniat Costel Alexe.

Ministrul Mediului a punctat faptul ca operationalizarea SUMAL va avea loc incepand cu luna iunie, iar din acel moment “vom reusi impreuna sa punem capat taierilor ilegale de lemn din Romania, transporturilor ilegale si astfel vom reusi sa aratam tuturor ca misiunea noastra va de rezultate”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE