padure de vanzare

Ministerul Apelor si Padurilor: in primele 6 luni ale anului au fost impadurite peste 6.500 de hectare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Potrivit bilantului Ministerului Apelor si Padurilor, programul „Minimum 6.000 de hectare impadurite” si-a atins scopul, iar in ultimul semestru al acestui an a fost impadurita o suprafata de 6.539 de hectare. Impaduririle s-au facut atat in fondul forestier proprietate a statului cat si cele aflate sub proprietate privata.

Conform documentului, au fost realizate regenerari naturale pe o suprafata de 8.545 ha, iar in total, activitatile de regenerare s-au intins pe o suprafata de 15.084 ha.

Sprijin financiar pentru proprietarii de paduri

Proprietarii de paduri aflate in arii protejate au avut de asemenea de castigat de pe urma unei masuri nationale si au incasat un sprijin financiar in valoare de 32 milioane de lei.

In ceea ce priveste asigurarea pazei pentru terenurile forestiere care in prezent nu beneficiaza de acest serviciu si pentru terenurile forestiere la care proprietarii sunt necunoscuti,  MAP noteaza ca s-au alocat sumele necesare  pentru a se asigura aceste servicii silvice.

Paduri virgine pe aproape 30.000 de hectare in Romania

Ministerul a actualizat si catalogul padurilor virgine, disponibil pe site-ul MAP, unde au mai fost adaugata o suprafata de 6.947 ha de paduri virgine si 22.116 ha paduri cvasivirgine.  Astfel, suprafata inclusa in Catalog este de 29.053 ha.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE