septembrie 24, 2021

Ministrul Oros: toate programele bugetate de sprijin pentru fermieri vor fi continuate si la anul

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, sustine ca toate programele de sprijin aflate in derulare, care sunt deja bugetate, vor fi continuate si in anul 2020. Acesta a mentionat, ca prin hotarare de Guvern, fondurile aferente programului „Tomata” au fost suplimentate cu 12 milioane de euro, noteaza Agerpres.

„Legat de programele de sprijin si in primul rand Programul Tomata, am vazut ca acesta este cel mai sensibil (…), toate programele de sprijin, inclusiv Programul Tomata, se vor derula si in anul care vine. Le-am bugetat, sunt prinse in buget, mai mult, astazi am semnat o hotarare de guvern, pentru ca in buget erau prinsi doar 50 de milioane de euro iar necesarul pentru etapa a doua era de inca 12 milioane de euro. Azi am semnat si pentru cei 12 milioane de euro care sa plece catre dumneavoastra, catre Programul Tomata”, a explicat seful MADR.

Oros: „Toate programele care sunt bugetate le vom continua”

„Avem ocazia sa lucram anul viitor la noul plan national strategic 2021 – 2027, unde Romania va beneficia de aproape 20 de miliarde de euro, vom scrie si alte proiecte de sustinere pe niste bani europeni care vor veni sigur timp de sapte ani, proiecte care sa vina in completare la ceea ce s-a intamplat pana acum, in asa fel incat nu numai sa se produca (…).Problema cea mai mare este acum vanzarea, valorificarea, pentru ca lipsesc spatiile de depozitare, spatiile de stocare, de ambalare si de vanzare in conditii de pret avantajoase pentru fermier. (…) Deci (…) toate programele, inclusiv Programul Tomata, se vor derula in continuare si anul viitor, mai mult, vom veni cu completari astfel incat tot ceea ce produceti sa si vindeti, sa aveti posibilitatea de a depozita, de a sorta, de a ambala si de a vinde la preturi corecte, nu la samsari care sa va ia tot castigul iar dumneavoastra sa ramaneti cu un castig foarte mic sau chiar in pierdere”, le-a spus ministrul fermierilor.

Intrebat daca ia in calcul realizarea unor programe tip “Tomata” si pentru alte legume, ministrul Agriculturii a raspuns afirmativ, insa a adaugat ca se va acorda atentie si valorificarii produselor de catre fermieri si realizarii unor scheme de ajutor pentru cooperative care sa produca in cantitate mare, calitativ si sa poata livra cu ritmicitate supermarketurilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE