padure de vanzare

MAP: suprafata padurilor virgine din Romania a crescut considerabil

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Apelor si Padurilor (MAP) anunta ca suprafata padurilor virgine din Romania, inscrisa in catalogul dedicat, a crescut cu circa 1.048 hectare, pana la 6.947 hectare, in timp ce padurile cvasi-virgine se regasesc in acelasi document in suprafata de aproximativ 22.116 hectare, noteaza Agerpres.

Ministerul mai precizeaza ca a finalizat o noua etapa de analiza a padurilor cu valoare deosebita din Romania si ca a actualizat Catalogul padurilor virgine si cvasivirgine din Romania.

Astfel, la data de 14 mai 2019, suprafata padurilor virgine din Romania a crescut cu 1.048,3 hectare, ajungand la o suprafata totala de 6.947,22 hectare. In ceea ce priveste suprafata padurilor cvasi-virgine, aceasta a crescut cu 6.923,76 hectare, si a ajuns la 22.116,36 hectare.

„Conservarea padurilor virgine si cvasivirgine din Romania reprezinta o prioritate pentru Ministerul Apelor si Padurilor. In acest sens, la nivelul autoritatii de stat s-au facut pasi importanti in vederea finalizarii procesului de identificare si cartare a padurilor virgine/cvasivirgine din Romania precum si in directia includerii padurilor calificate in Catalogul National. De asemenea, Ministerul Apelor si Padurilor continua demersurile de identificare a padurilor virgine si cvasivirgine din Romania. In acest sens, a fost demarata procedura de realizare a unui Studiu national de identificare a padurilor virgine si cvasivirgine, a carui finantare este asigurata de Administratia Fondului de Mediu. In prezent, aceasta se afla in stadiul de achizitie publica – depunere de oferte (termen de depunere 15 iunie)”, noteaza sursa citata.

Suprafata totala a padurilor virgine in 2016

Potrivit MAP, prin acest studiu se doreste identificarea si introducerea in Catalog a padurilor care indeplinesc criteriile si indicatorii prevazuti in Ordinul nr. 3397/2012.

Prima editie a Catalogului, din 6 decembrie 2016, cuprindea o suprafata totala de 2.569 hectare de paduri virgine si 10.325 hectare de paduri cvasi-virgine.

Catalogul padurilor virgine si cvasi-virgine din Romania poate fi consultat pe site-ul Ministerului Apelor si Padurilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE