Medalie de aur la Bruxelles pentru vinurile de Cotnari

Facebook
Twitter

Vinurile romanesti produse de compania SC Cotnari SA au reusit sa castige inca trei medalii in cadrul unui concurs mondial desfasurat la Bruxelles, informeaza Agerpres.

In cadrul Concursului Mondial de la Bruxelles, medalia de aur a fost adjudecata de vinul Grasa de Cotnari, 1984, iar medalia de argint a fost obtinuta de vinul Tamaioasa Romaneasca, 2014.

„Medaliile obtinute ne aduc un motiv de incantare, dar in acelasi timp nu pot decat sa ne oblige sa fim si mai competitivi. Cele peste 160 de medalii de aur obtinute in ultimii zece ani la marile concursuri internationale de vinuri demonstreaza ca brandul Cotnari este lider incontestabil al vinurilor romanesti de calitate”, a declarat pentru sursa citata Catalin Grecu, directorul de marketing al companiei SC Cotnari SA.

In prezent, Romania figureaza in registrele Comisiei Europene cu o suprafata de 183.000 de hectare plantata cu vita de vie.

Incepand cu 1 ianuarie 2016, viticultorii romani trebuie sa aiba noile autoritatii de plantare, conform celor mai recente reglementari introduse de Comisia Europeana. Drepturile de plantare/replantare detinute de viticultorii romani pentru culturile de vita de vie urmeaza sa fie convertite, in mod gratuit, in noile autorizatii de plantare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE