Daniel Constantin: Romania urmeaza sa trimita primul sau atasat agricol la Doha, in Qatar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Romania are in vedere trimiterea unui atasat agricol la Doha (Qatar), pentru initierea unor relatii bilaterale in domeniul agriculturii, avand in vedere ca aceasta tara importa circa 90% din produsele agroalimentare, sustine Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Acesta a avut duminica o intalnire oficiala cu omologul sau din Qatar, Ahmad Al-Hemaidi, in cadrul caruia s-au discutat posibilitatile de a initia o cooperare intre Romania si Qatar in sectorul agricol.

„Avand in vedere ca in Qatar se importa circa 90% din produsele agroalimentre, comertul poate reprezenta o solutie pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale. In cadrul discutiilor de astazi, a fost reiterata ideea ca Romania va trimite primul sau atasat agricol la Doha, in vederea dezvoltarii unui punct de intrare pentru regiunea Golfului pentru produsele agricole romanesti”, a declarat Daniel Constantin, dupa vizita avuta la Doha, Qatar, cu omologul sau, ministrul Mediului, Ahmad Al-Hemaidi.

Este pentru prima data cand Romania incearca sa stabileasca legaturi comerciale cu statul Qatar, noul acord vizand domeniile cercetarii, al cresterii animalelor, al produselor vegetale, precum si cel al horticulturii.

Totodata, Daniel Constantin a avut si o intrevedere cu managementul companiei Hassan Food, interesata de investitii si comert. In urma intalnirilor, delegatia din Romania a fost invitata sa participe si la Targul international de agricultura din luna noiembrie, AGRITEQ 2015, care se va desfasura la Doha.

Vizita ministrului Daniel Constantin este o componenta a unei delegatii in Qatar si Emiratele Arabe Unite, condusa de ministrul Economiei, Comertului si Turismului, Mihai Tudose, in perioada 23-25 mai 2015. Aceasta a fost organizata ca urmare a turneului realizat de Primul Ministru al Romaniei, Victor Ponta, in statele arabe din Golf, in perioada 30 aprilie – 5 mai 2015, avand ca obiectiv principal o mai buna promovare a oportunitatilor de cooperare bilaterala, cresterea schimburilor comerciale, atragerea de capital investitional strain in Romania, promovarea dialogului politico-diplomatic cu privire la evolutiile de securitate din regiunea Orientului Mijlociu.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE