Daniel Constantin discuta cu producatorii si retailerii despre preturile din hipermarketuri

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca poarta discutii cu producatorii si retailerii despre preturi, iar miercuri va prezenta un raport in Guvern cu privire la acest subiect.

„Am fost in control si am purtat discutii cu producatorii si cu retailerii despre preturi. Mai mult decât atât, mâine vom avea o discuţie cu instituţiile statutului implicate în acest proces de monitorizare, ANPC, Consiliul Concurenţei, Direcţia de Inspecţie a Ministerului Agriculturii, ANSV, Institutul Naţional de Statitistică, astfel încât să evaluăm cum evoluează preţurile nu de acum, ci în perioada martie – iunie”, a declarat ministrul in cadrul unei conferinte.

Daniel Constantin a anuntat ca la discutia de maine se vor alatura producătorii, procesatorii cat şi comercianţii.

„Impreuna vom căuta soluţii astfel încât miercuri să prezentăm în Guvern un raport complet vizavi de evoluţie şi de ce trebuie făcut de acum înainte, astfel încât măsura care noi credem că va relansa consumul să se simtă şi la consumatorul final”, a mai spus Ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin a oferit lamuriri dupa ce jurnalistii l-au intrebat in ce baza s-a efectuat controlul la hipermarketul Kaufland.

„Nu am făcut un control, îmi cer scuze dacă am spus control. Am avut o discuţie cu reprezentanţii hipermarketului şi vom face în continuare aceste discuţii, pentru că e absolut nevoie. Toţi vor să transmită un mesaj foarte clar, că nu vor creşte preţurile. Trebuie să ne asigurăm că acest lucru se întâmplă, iar aceste procese de transparenţă sunt benefice atât pentru noi, cât şi pentru comercianţi. Am fost invitat de Kaufland, primul mare lanţ de magazine care m-a chemat la astfel de discuţii”, a mai spus Ministrul Agriculturii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE