Ministerul Agriculturii: Romania a semnat un acord pentru livrarea produselor agroalimentare in statele arabe

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu, a anuntat recent ca Romania a semnat un acord pentru livrarea de produse agroalimentare in tarile arabe, acord care prevede totodata infiintarea unui centru de colectare la Constanta si a altuia in Doha sau Abu Dhabi (Emirate Arabe Unite), potrivit Agerpres.

„Incercam sa deshidem in acest moment pietele externe. Am semnat deja un acord pentru livrarea de produse agroalimentare catre statele arabe, care au dorit sa importe de la noi legume, cereale si animale. Ele importa foarte multe produse din Australia si Noua Zeelanda, desi, din punct de vedere al pretului, este mai avantajos sa aduca marfuri din Portul Constanta”, a declarat Daniel Botanoiu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

De asemenea, oficialul MADR considera ca Romania, pentru a avea succes in cadrul exporturilor, trebuie sa asigure aceeasi calitate, dar si cantitate pentru produsele livrate.

Mai mult decat atat, Daniel Botanoiu este de parere ca sectorul legume-fructe are nevoie de finantare sustinuta, deoarece nu a fost sustinut corespunzator de la integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

„Sectorul legume-fructe nu a fost sustinut asa cum ar fi trebuit de la integrarea Romaniei in Uniunea Europeana si pana acum. Este nevoie de o finantare sustinuta in acest sector. Trebuie sa ne intoarcem cu fata catre producator, nu catre cel care ia dintr-o parte si o vinde in alta”, a mai spus Daniel Botonoiu, conform sursei citate.

Secretarul de stat a anuntat totodata ca in cadrul Ministerului de Finante s-a discutat ca membrii din cooperative sa nu mai fie impozitati individual, iar darile catre stat sa fie platite doar de catre cooperativa.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE