Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale informeaza ca in intervalul 10 martie – 08 aprilie 2016 se va desfasura sesiunea de depunere a Strategiilor de Dezvoltare Locala (SDL) aferente Masurii 19 – Dezvoltarea locala LEADER, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.

Masura 19 – Dezvoltarea locala LEADER are o alocare financiara totala de 563.516.557 Euro, informeaza un comunicat MADR.

Strategiile de Dezvoltare Locala sunt intocmite de Grupurile de Actiune Locala (GAL) potentiale/existente, parteneriate privat-publice, in baza analizei nevoilor si prioritatilor specifice teritoriului acoperit de parteneriat.

Ghidul solicitantului pentru Participarea la Selectia Strategiilor de Dezvoltare Locala este publicat pe pagina de internet a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si a Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale www.madr.ro si www.afir.info.

Cititi in cadrul acestui articol cum a reusit un Grup de Actiune Locala din Romania sa realizeze un proiect de cooperare cu un GAL din Franta si sa atraga fonduri de 2,8 milioane de euro.