Grupurile de actiune locala, premiate la RuralFest

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Cu prilejul RuralFest, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Generala Dezvoltare Rurala – Autoritate de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), va organiza o festivitate de premiere a celor mai performante grupuri de actiune locala (GAL), care deruleaza proiecte finantate cu fonduri europene nerambursabile, disponibile prin LEADER, PNDR 2007-20213.

Printre criteriile de ierarhizare avute in vedere s-au numarat si nivelul de contractare, nivelul de plata si impactul proiectelor derulate asupra comunitatii locale, a anuntat MADR.

In perioada 2007-2013, au fost autorizate 163 de GAL-uri, care acopera 63% din teritoriul national. Prin proiectele demarate, GAL-urile au contribuit la dezvoltarea comunitatilor locale.

PNDR 2014 – 2020 prevede continuarea interventiei publice prin finantarea mai multor actiuni in scopul cresterii competitivitatii sectoarelor agro-alimentar si forestier, imbunatatirii mediului si a spatiului rural, imbunatatirii calitatii vietii in zonele rurale, diversificarii economiei rurale, respectiv demararii si implementarii initiativelor de dezvoltare locala, prin intermediul masurii 19 „Dezvoltarea locala LEADER”, cu implicarea GAL-urilor, formate din diverse entitati private si publice, care identifica nevoile concrete la nivel local si elaboreaza Strategii de Dezvoltare Locala (SDL). Aria de aplicabilitate a unei SDL este un teritoriu cuprins intre 10.000 si 100.000 de locuitori, cuprinzand localitati rurale si, eventual, orasele mici de pana la 20.000 de locuitori.

RuralFest se va desfasura pe 20 septembrie 2015, la ora 10:00, pe soseaua Kiseleff in intervalul 9:00 – 20:30. Aceasta va fi inchisa circulatiei auto pe portiunea dintre piata Victoriei şi str. Arh. Ion Mincu pentru a face loc satului din mijlocul capitalei.

RuralFest gazduieşte un targ al micilor producatori din intreaga tara: expozitii cu vanzare de produse traditionale sau ecologice, de la fructe si legume pana la delicatese de panificatie, carnati, bulz, sarmale, uleiuri presate la rece sau produse cosmetice din miere si lavanda şi multe alte produse. De asemenea, vor avea loc demonstratii mestesugaresti şi prezentari ale ONG-urilor interesate de pastrarea valorilor romanesti si de viata sanatoasa.

Cei mici vor fi incantati de microferma de animale, de jocurile si atelierele pregatite special pentru copii.

In cadrul RuralFest va avea loc şi un program artistic, pe scena din zona centrala, sustinut de trupe de muzica si ansambluri de dansuri traditionale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE