PNDR: decizii importante pentru grupurile de actiune locala

Facebook
Twitter

Grupurile de actiune locala (GAL) care au probleme in finalizarea cererilor de plata ar putea primi o derogare, astfel incat sa poata depune documentatia pana cel tarziu pe 30 noiembrie 2015.

Anuntul a fost facut de Carmen Boteanu, director general adjunct in cadrul Directiei Generale Dezvoltare Rurala din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Ruralem in cadrul Conferintei organizata de MADR la INDAGRA 2015. Derogarea se va acorda in anumite conditii, care vor fi stabilite ulterior.

Practic, toate cererile de plata pentru proiectele implementate cu fonduri europene nerambursabile disponibile prin PNDR 2007-2013 trebuie depuse pana pe 13 noiembrie, astfel incat beneficiarii care nu sunt de acord cu eventuala decizie a AFIR de a nu plati sa poata depune contestatie. Iulian Bobe, director Asistenta Tehnica si LEADER din cadrul AFIR, a precizat ca, in cazul in care termenul de depunere se va prelungi, atunci beneficiarii trebuie sa se angajeze ca nu vor depune contestatii.

In perioada 2007-2013, au fost autorizate 163 de GAL-uri, din care 48 au probleme in finalizarea proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile prin PNDR, potrivit datelor prezentate de Alexandru Potor, presedintele Federatiei Nationale a GAL-urilor.

„Daca ar beneficia de o prelungire a termenului de depunere a cererilor de plata, dupa 13 noiembrie 2015, cred ca vor duce la final proiectele”, a declarat Alexandru Potor.

In noua alocare, 2014-2020, vor fi autorizate mai multe GAL-uri.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE