PNDR: Fonduri europene nerambursabile pentru infiintarea unei pensiuni

Facebook
Twitter

Prin intermediul fondurilor europene nerambursabile, o firma din comuna Boghis, judetul Salaj, a reusit sa construiasca o pensiune la poalele Muntilor Plopis, implementand astfel un proiect in valoare de 1.570.000 de lei.

Proiectul a fost finantat in perioada 2009-2012 prin intermediul Masurii 313 – „Incurajarea activitatilor turistice”, din cadrul PNDR 2007-2013.

Beneficiarul, SC Arma de Primavara SRL, a implementat acest proiect in valoare totala de 1.570.159 de lei, suma nerambursabila fiind de 785.000 de lei, conform datelor publicate de Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala (RNDR).

Inconjurata de Muntii Plopis si Piemontul Silvaniei, in frumoasa vale a Barcaului, comuna Boghis isi delecteaza vizitatorii cu un cadru natural deosebit, completat de valoarea istorica si culturala a zonei.

Varietatea obiectivelor turistice si prezenta in zona a statiunii balneo-climaterice Baile Boghis, ale carei ape prezinta interes terapeutic in tratarea unor afectiuni, l-au determinat pe initiatorul acestui proiect sa se gândeasca la infiintarea unei pensiuni in zona.

Proiectul a fost depus in sesiunea noiembrie-decembrie 2008, deschisa pe masura 313. In urma evaluarii dosarului, proiectul a fost declarat eligibil, iar contractul de finantare a fost semnat in 2009.

Principalele activitati ale proiectului au constat in construirea pensiunii si achizitionarea dotarilor aferente. Asa a aparut pensiunea Aroma de Primavara, care imbina perfect aerul rustic specific al zonei cu ambianta si confortul unei unitati de cazare de patru margarete.

Pensiunea ofera cazare in 14 camere amenajate modern cu baie proprie (cabina de dus, uscator de par) si dotate cu TV LCD, minibar, loc pentru bagaje, sifonier si birou. Unitatea pune la dispozitia turistilor internet Wi-Fi, parcare pazita, camera pentru bagaje si diferite servicii conexe.

Restaurantul pensiunii este modern si are capacitate de 100 de locuri. Preparatele sunt atât bucate traditionale românesti, cât si specialitati internationale.

Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020 are alocata o finantare europeana in valoare de 8,12 milioane de euro, la care se adauga si o cofinantare din bugetul de stat de 1,34 miliarde de euro, fondul total de investitii ajungand astfel la circa 9,5 miliarde de euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE