Sase masuri de finantare din noul PNDR vor fi deschise anul viitor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

La inceputul anului viitor, Ministerul Agriculturii va deschide alte sase masuri de finantare din noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 – 2020, cea mai importanta masura fiind dedicata schemelor de ajutor de stat pentru procesarea produselor agricole.

„In 2016, in lunile ianuarie sau februarie, vom deschide alte sase masuri de finantare din noul PNDR. Cea mai importanta masura este cea referitoare la schemele de ajutor de stat pentru procesarea produselor agricole, dar vom deschide si masura de impaduriri, masura de cooperare, care de asemenea este foarte asteptata de cei din zona cercetarii”, a declarat George Turtoi, secretar de stat in MADR, in cadrul unei conferinte.

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit pana in prezent 5.865 de proiecte pentru toate submasurile de finantare din cadrul PNDR 2014-2020, deschise in acest an. Valoarea totala a fondurilor europene nerambursabile solicitate prin aceste proiecte a fost de 639 de milioane de euro, potrivit AFIR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE