PNDR 2014-2020: Ministerul Agriculturii lanseaza astazi alte trei masuri de finantare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, va sustine marti, 14 iulie 2015, ora 14.00, o conferinta de presa la sediul MADR, in cadrul careia va anunta lansarea a trei noi masuri din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.

Pe data de 8 iulie, patru masuri de finantare prin fonduri europene nerambursabile au fost deschise pentru fermierii romani. Este vorba despre:

  • Submasura 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole”
  • Submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor  agricole
  • Submasura 4.2a „Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol
  • Submasura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”

Alte trei masuri de finantare au fost lansate pe data de 25 martie 2015, si anume Submasura 4.1 – investitii in exploatatii agricole, Submasura 6.1 – sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri si Submasura 19.1 – sprijin pregatitor pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare locala.

PNDR 2014-2020 vine cu o serie de elemente de noutate, cum sunt depunerea online a proiectelor, sesiune continua de depunere, evaluare lunara, reducerea numarului de avize si acorduri necesare demararii proiectelor cu fonduri europene nerambursabile, existenta unei baze de date cu preturi de referinta disponibila pe site-ul AFIR.

Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 are alocata o finantare europeana in valoare de 8,12 milioane de euro, la care se adauga si o cofinantare din bugetul de stat de 1,34 miliarde de euro, fondul total de investitii ajungand astfel la circa 9,5 miliarde de euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE