Daniel Constantin: Sesiunea de proiecte pe PNDR 2014-2020 va fi deschisa in mod continuu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Sesiunea de depunere de proiecte pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020 va fi deschisa in mod continuu, pana la incheierea exercitiului bugetar, a anuntat, la Pitesti, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

„Sesiunea de proiecte de acum pana in anul 2020 va fi deschisa in mod continuu, de la inceputul anului, de la 1 ianuarie in fiecare an si pana la sfarsitul lunii octombrie, urmand ca in lunile noiembrie si decembrie sa pregatim noua sesiune. In acest an, deschidem sesiunea in luna septembrie si va fi deschisa, cel mai probabil, pana la sfarsitul lunii noiembrie”, a declarat ministrul la deschiderea primei sesiuni de cereri de proiecte pentru pentru masurile din PNDR 2020 destinate investitiilor de utilitate publica, potrivit Agerpres.

Daniel Constantin a anuntat, totodata, ca autoritatile locale vor putea beneficia, doar in prima sesiune de depunere de proiecte, de o finantare totala de peste 660 de milioane de euro pentru infrastructura din mediul rural.

„Este un moment important pentru ceea ce inseamna mediul rural, in primul rand pentru autoritatile publice locale. Este ziua in care PNDR 2014-2020 pune la bataie o suma de peste 660 de milioane de euro pentru infrastructura din mediul rural, fie ca vorbim de infrastructura rutiera, fie ca vorbim de aductiuni de apa si apa uzata, fie ca vorbim de investitii de care avem nevoie in domeniul social, educational sau al patrimoniului cultural. Astazi incepe o competitie pe noi reguli, pe care le-am stabilit pentru PNDR 2014-2020”, a spus ministrul Agriculturii.

De asemenea, seful MADR a prezentat cu aceasta ocazie criteriile si conditiile solicitarii fondurilor europene acordate pentru infrastructura locala de baza, infrastructura agricola si silvica, dar si pentru protejarea patrimoniului cultural local. Ministrul a precizat ca s-a reusit o simplificare a procedurilor de accesare a fondurilor europene. „Daca ma refer la beneficiarii publici, sunt foarte multe simplificari, in primul rand toata corespondenta se poate face online si nu mai este nevoie sa mergeti catre centrul regional care administreaza aceste proiecte de infrastructura”, a explicat ministrul.

La deschiderea primei sesiuni de cereri de proiecte pentru pentru masurile din PNDR 2014-2020 dedicate autoritatilor publice au mai participat ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, secretarul de stat pentru dezvoltare rurala din cadrul MADR, George Turtoi, directorul general adjunct al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), Iulian Bucataru, si directorul general adjunct al Autoritatii de Management pentru PNDR, Romulus Duica.

Evenimentul, organizat impreuna cu AFIR, a avut loc in cadrul Consiliului Judetean Arges.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE